Με επιτυχία η ομιλία του Μ.Στρατάκη στην ΤΟ ΠΑΣΟΚ Ανατολικών Συνοικιών

Ηράκλειο 28/4/2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μεγάλη ήταν η συγκέντρωση των πολιτών στην ανοιχτή ομιλία-συζήτηση που οργάνωσε η ΤΟ ΠΑΣΟΚ Ανατολικών Συνοικιών με ομιλητή τον βουλευτή Ηρακλείου κ.Μανόλη Στρατάκη, τη Δευτέρα το απόγευμα σε κεντρικό καφενείο στην πλατεία Αγ.Γεωργίου στον Πόρο.

Ο κ.Στρατάκης παρουσίασε τα αρνητικά αποτελέσματα των νεοφιλελεύθερων-νεοσυντηρητικών πολιτικών που εφάρμοσε τα τελευταία πέντε χρόνια η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με φυσικό επακόλουθο να βιώνει η Ελλάδα μία από τις δυσκολότερες περιόδους πεσιμισμού και στασιμότητας, με κίνδυνο τη δημιουργία μή ανατρέψιμων καταστάσεων.

Όλες οι δυσοίωνες εξελίξεις, όπως η διόγκωση του δημόσιου χρέους, η μείωση του ρυθμού ανάπτυξης, η μείωση των δαπανών για υγεία και παιδεία, η αύξηση της ανεργίας, της διαφθοράς αλλά και της εγκληματικότητας, προϋπήρξαν της διεθνούς χρηματοπιστωτικής κρίσης και φέρουν την υπογραφή της κυβέρνησης της ΝΔ, ανέφερε ο κ.Στρατάκης.

Επίσης, τόνισε την ανάγκη ενεργοποίησης όλων των προοδευτικών πολιτών, οι οποίοι ως πολλαπλασιαστές μπορούν να επηρεάσουν τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών, γιατί μόνο οι πολίτες μπορούν να αλλάξουν τη ροή των πραγμάτων, στα πλαίσια της αέναης σύγκρουσης μεταξύ των μεγάλων συμφερόντων και της πολιτικής.

Ταυτόχρονα ανέδειξε τους πέντε στόχους του ΠΑΣΟΚ ως αυριανή κυβέρνηση (Ελληνική φωνή με αξιώσεις, Πράσινη Ανάπτυξη, Παιδεία και Πολιτισμός, Κράτος Πρόνοιας, Παραγωγικό και Ευνομούμενο Κράτος) που είναι και οι δεσμεύσεις προς την κοινωνία, με εγγυητή τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου.
Ο κ.Στρατάκης, τέλος, κάλεσε όλους τους πολίτες να ενεργοποιηθούν με πρώτη ευκαιρία την εκλογική αναμέτρηση του Ιουνίου, είτε γίνουν διπλές εκλογές είτε μόνο Ευρωεκλογές.