Τοποθέτηση Μ.Στρατάκη στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων (25/11/2009)

Ηράκλειο, 26/11/09

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Η κυβέρνηση υλοποιεί τις προεκλογικές της δεσμεύσεις με τη χορήγηση του επιδόματος κοινωνικής αλληλεγγύης»

Στην συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, τοποθετήθηκε την Τετάρτη ο βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ, Μανόλης Σοφ. Στρατάκης, και συγκεκριμένα κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών «Οικονομική Ενίσχυση Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Εισφορά Κοινωνικής Ευθύνης των μεγάλων επιχειρήσεων και της μεγάλης ακίνητης περιουσίας και άλλες διατάξεις των Υπουργείων Οικονομικών, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης».

Ο κ.Στρατάκης τόνισε ότι με αυτό το σχέδιο νόμου «υλοποιείται μία προεκλογική δέσμευση του ΠΑΣΟΚ που δείχνει τη διαφορετική νοοτροπία σε σχέση με αυτά που έκανε τα προηγούμενα χρόνια η Νέα Δημοκρατία».

Μάλιστα, η οικονομική ενίσχυση κοινωνικής αλληλεγγύης δεν επιβαρύνει τα δημόσια οικονομικά, γεγονός με μεγάλη σημασία αν λάβει κανείς υπόψη τη δυσχερή κατάσταση που δημιουργήθηκε σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης σε σχέση με την ελληνική οικονομία συνολικά.

«Εμείς κάνουμε μια άλλη πολιτική με τα προβλήματα και τις δυσκολίες που υπάρχουν, αλλά και με την κατάσταση που βρήκε η σημερινή κυβέρνηση, και παρόλα αυτά βλέπουμε τη ΝΔ να προσπαθεί να δείξει ότι στα χρόνια που κυβέρνησε, εφήρμοσε συγκεκριμένη πολιτική προς όφελος της κοινωνίας. Η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών γνωρίζει ότι τα εισοδήματά τους μειώθηκαν και βέβαια, αυτό αποδεικνύεται καθημερινά στην πράξη», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ.Στρατάκης.

Επίσης, τόνισε ότι καθώς το ΠΑΣΟΚ θα αναδιπλώνει τις πολιτικές του εφαρμόζοντας ένα διαφορετικό φορολογικό σύστημα απ’ αυτό που ισχύει σήμερα, με το οποίο θα αυξηθούν οι φόροι σ’ αυτούς που πρέπει να αυξηθούν, σε αντίθεση με αυτό που έκανε η Νέα Δημοκρατία η οποία χάριζε τα χρήματα στις τράπεζες και τώρα «χύνονται κροκοδείλια δάκρυα».

Τέλος, ο κ.Στρατάκης ζήτησε από τον Υπουργό Οικονομικών στα επόμενα νομοσχέδια να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της παραπομπής σε πληθώρα διατάξεων άλλων νόμων, αφού ως ΠΑΣΟΚ έχουμε δεσμευτεί για την κωδικοποίηση της νομοθεσίας, ώστε να απλουστευθούν οι δημόσιες λειτουργίες, να περιοριστεί η σπατάλη χρόνου, να χτυπηθεί η γραφειοκρατία και ο πολίτης να έχει πρόσβαση στην υφιστάμενη νομοθεσία με ευκολότερο τρόπο και σε λιγότερο χρόνο.