Νέο Διεθνές Αεροδρόμιο Καστελλίου στο Νομό Ηρακλείου

Αριθμός πρωτ: 3169
Ημερομηνία κατάθεσης: 11/12/2007

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ

ΘΕΜΑ: Νέο Διεθνές Αεροδρόμιο Καστελλίου στο Νομό Ηρακλείου.

Είναι γνωστό ότι το ΠΕΧΩΔΕ είναι αρμόδιο για την κατασκευή του νέου διεθνούς αεροδρομίου στο Καστέλλι αλλά διευκρινίστηκε και από τον Υπουργό Μεταφορών κατά τη συζήτηση στη Βουλή σχετικής Ερώτησής μου.
Είναι επίσης γνωστό ότι υπάρχει δέσμευση του κ. Πρωθυπουργού κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων ότι το έργο θα κατασκευαστεί με σύμβαση παραχώρησης.
Επειδή εδώ και τέσσερα χρόνια ουσιαστικά δεν έχει υπάρξει καμία εξέλιξη που να συμβάλει στην πρόοδο του έργου αλλά μόνο παλινδρομήσεις της Κυβέρνησης μέχρι την οριστική κατάληξη στη θέση της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, η οποία είχε προχωρήσει αρκετά, ενώ σήμερα είμαστε πίσω σε σχέση με εκείνη την περίοδο.
Επειδή το ΠΕΧΩΔΕ είναι συνυπεύθυνο για αυτή την απαράδεκτη κωλυσιεργία τη στιγμή που όλες οι πολιτικές δυνάμεις και για πρώτη φορά εκατό και πλέον φορείς του τόπου αλλά και η τοπική κοινωνία διεκδικούν την ουσιαστική προώθηση του έργου.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ. Υπουργός:
Αν προτίθενται να προχωρήσει στις απαιτούμενες ενέργειες, όπως νομοθετικές πρωτοβουλίες, προετοιμασία απαλλοτριώσεων και ό,τι άλλο είναι αναγκαίο, για να ολοκληρωθεί το νομικό πλαίσιο σύμφωνα με το οποίο θα κατασκευαστεί το έργο.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης

ΑΠΑΝΤΗΣΗ