Οδοιπορικά έξοδα και επίδομα Γεωτεχνικών

Αριθμός πρωτ: 11762
Ημερομηνία κατάθεσης: 9/5/2008

ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:
1) ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
2) ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Θέμα: Οδοιπορικά έξοδα και επίδομα Γεωτεχνικών.

Το τελευταίο διάστημα έχουν διαμορφωθεί αρνητικές εξελίξεις στο τομέα των αμοιβών στο χώρο των δημοσίων υπαλλήλων, με αποτέλεσμα όσοι αδικούνται να αντιδρούν δικαιολογημένα.
Η ημερήσια αποζημίωση διαμορφώνεται από 9,78€ μέχρι 70€ και η χιλιομετρική αποζημίωση είναι 0,15€/χλμ., το δε γεωτεχνικό επίδομα που εισπράτουν οι γεωτεχνικοί είναι κατά μέσο όρο 45€/μήνα, αντί των θεσμοθετημένων 100€/μήνα.
Οι γεωτεχνικοί υπάλληλοι, ιδιαίτερα μετά τις αυξήσεις του τελευταίου χρόνου στα καύσιμα, αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα και νιώθουν διπλά αδικημένοι, τη στιγμή που σε άλλους υπαλλήλους αυξήθηκαν τουλάχιστον τα εκτός έδρας.
Επειδή διαφαίνεται ότι η κυβέρνηση για τα ίδια θέματα αποφασίζει κατά κλάδο εργαζομένων ανάλογα με την πίεση που ασκείται, αφού τα εκτός έδρας έξοδα είναι ίδια για όλους τους υπαλλήλους.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ
Οι κ.κ. Υπουργοί:
1) Εάν προτίθενται να αυξήσουν και από πότε την ημερήσια αποζημίωση στα 70€ στους Γεωτεχνικούς αλλά και τους άλλους υπαλλήλους
2) Εάν προτίθενται να αυξήσουν τη χιλιομετρική αποζημίωση σε ποσοστό τουλάχιστον ίδιο με την αύξηση της τιμής των καυσίμων, και
3) Εάν προτίθενται να αποδώσουν στους γεωτεχνικούς τα 100€/μήνα, όσο είναι και το ύψος του γεωτεχνικού επιδόματος.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠ.ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ