Ομιλία βουλευτή Μανόλη Σοφ. Στρατάκη επί του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών «Ρυθμίσεις θεμάτων Ανεξάρτητων Αρχών, Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης και λοιπών ζητημάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών»

8 Νοεμβρίου 2007

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την ευθύνη της Κυβέρνησης για τη δημιουργία μιας περιρρέουσας ατμόσφαιρας στην περιοχή των Ζωνιανών, που επέτρεψε σε ορισμένους να διαφεντεύουν και να γελοιοποιούν το κράτος, υπογράμμισε ο Βουλευτής Ηρακλείου Μανόλης Σοφ. Στρατάκης, μιλώντας την περασμένη Τρίτη στην Ολομέλεια της Βουλής, επί του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών «Ρυθμίσεις θεμάτων Ανεξάρτητων Αρχών, Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης και λοιπών ζητημάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών».

Ο κ. Στρατάκης εξέφρασε την οργή και τη θλίψη του για τα θλιβερά τεκταινόμενα στα Ζωνιανά, τα οποία απέδωσε στην αναποτελεσματικότητα του κράτους, στην αδιαφορία της Κυβέρνησης και στην έλλειψη πολιτικής βούλησης να εξαλείψει την παραβατικότητα και την εγκληματικότητα από την περιοχή και την Κρήτη συνολικά.

Αναφερόμενος στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών, ο κ. Στρατάκης τόνισε την προχειρότητα με την οποία νομοθετεί η Κυβέρνηση, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά τις πολλαπλές τροποποιήσεις συγκεκριμένων άρθρων μέσα σε δύο μόλις χρόνια.

Συγκεκριμένα, εκτενή αναφορά έκανε για τον ευτελισμό του θεσμού του Α.Σ.Ε.Π. και την αλλοίωση της αρχικής φιλοσοφίας του σχετικού Νόμου, που στόχευε στην αξιοκρατική πρόσληψη υπαλλήλων στο Δημόσιο.

Ο κ. Στρατάκης ιδιαίτερα στάθηκε στη λειτουργία των προνοιακών δομών Κοινωνικής Φροντίδας των Δήμων, στις οποίες αφού δίνεται άλλη μία παράταση για δέκα μήνες, οι εργαζόμενοι θα βρεθούν για ακόμη μία φορά σε αδιέξοδο, όπως επίσης και οι περίπου 18.760 πολίτες που εξυπηρετούνται από αυτές.

Τέλος, δεν παρέλειψε να επισημάνει την αδικία που έχει δημιουργηθεί με τους υποχρεωτικά μεταταγμένους υπαλλήλους των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων που λαμβάνουν το επίδομα του Εθνικού Τυπογραφείο μόνο όσοι έχουν προσφύγει στα Διοικητικά Δικαστήρια.