Περικοπή επιδομάτων από το Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό

Αριθμός πρωτ: 3905
Ημερομηνία κατάθεσης: 29/8/2008

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:
1) ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
2) ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΘΕΜΑ: Περικοπή επιδομάτων από το Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό.

Η πρωτοφανής μείωση μισθών με σχέδιο νόμου που κατατέθηκε από το Υπουργείο, με την περικοπή επιδομάτων από το Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό, έχει δημιουργήσει μεγάλη αναστάτωση στην εκπαιδευτική κοινότητα.
Επειδή μετά και την απόφαση του Υπουργείου για μείωση του αριθμού των εκπαιδευτικών για τη διετία 2009-2011 μέσω του γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, που είναι ο χαμηλότερος της δεκαπενταετίας, αλλά και των αποδεκατισμό των ΤΕΙ κυρίως της περιφέρειας μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των φετινών βάσεων εισαγωγής, η προσπάθεια απαξίωσης όλου του οικοδομήματος της εκπαίδευσης από την Κυβέρνηση είναι πλέον προφανής.
Επειδή οι εκπαιδευτικοί του Νομού Ηρακλείου διαμαρτύρονται έντονα για την κατάργηση του εξωδιδακτικού επιδόματος και του κινήτρου απόδοσης με τη κατάργηση του άρθρου 4 του Ν 2817/2000, αλλά και την κατάργηση του επιδόματος της Ειδικής Αγωγής σε ΣΜΕΑΕ και ΚΕΔΔΥ (ΚΔΑΥ), το συνολικό ποσό των οποίων ανέρχεται στα 636ευρώ μηνιαίως.
Επειδή όπως επεσήμανε στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων ο Υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων «Η λογική του ΥΠΕΠΘ υποστήριξε κατ’ αρχήν αυτό το επίδομα. Το πρόβλημα δημιουργήθηκε από το Γενικό Λογιστήριο» , άρα η κυβέρνηση προχωρά σε εξίσωση μισθών προς τα κάτω αγνοώντας τη γενική αρχή με βάση την οποία δεν επιτρέπεται μείωση μισθών.
Επειδή οι εκπαιδευτικοί θα διεκδικήσουν με δικαστικά μέσα την επιστροφή των επιδομάτων που δικαιούνται, γεγονός που συμφώνησε και ο ίδιος ο Υπουργός κατά δήλωσή του ότι θα δικαιωθούν λέγοντας, «και η δική μου νομική πεποίθηση είναι αυτή»,

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ
Οι κ.κ. Υπουργοί:
Εάν προτίθενται να μην προβούν τελικά στην περικοπή του επιδόματος ειδικών συνθηκών (195ευρώ), του εξωδιδακτικού επιδομάτων (341ευρώ) και του κινήτρου απόδοσης (100ευρώ), αλλά να χορηγήσουν και τα επιδόματα αυτά και στις άλλες περιπτώσεις εργαζομένων που τα δικαιούνται.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης