Πολύμηνη καθυστέρηση του ΟΠΑΔ της καταβολής των δεδουλευμένων στους ιδιώτες γιατρούς

Αριθμός πρωτ: 8683
Ημερομηνία κατάθεσης: 22/10/2008

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:
1) ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
2) ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΘΕΜΑ: Πολύμηνη καθυστέρηση του ΟΠΑΔ της καταβολής των δεδουλευμένων στους ιδιώτες γιατρούς.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου κρούει τον κώδωνα του κινδύνου καθώς πολλοί ιδιώτες γιατροί βρίσκονται πλέον σε οικονομική εξαθλίωση, καθώς ο ΟΠΑΔ δεν τους καταβάλλει τα δεδουλευμένα που δικαιούνται από τις παροχές προς τους ασφαλισμένους του Δημοσίου.
Επειδή παρά την πρόσφατη συνάντηση εκπροσώπων του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου με τον πρόεδρο του ΟΠΑΔ, δεν έχει λυθεί το πρόβλημα και οι γιατροί παραμένουν απλήρωτοι για τουλάχιστον εννέα μήνες.
Επειδή η μόνη ενδεδειγμένη λύση, την οποία προτείνει ο Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα και να μην εξαναγκάζονται οι ιδιώτες γιατροί να οδηγούνται σε οικονομικό μαρασμό και οικονομική ομηρία, είναι η προπληρωμή των δεδουλευμένων τους μέσω της συνεργαζόμενης τράπεζας με τον ΟΠΑΔ.
Επειδή εάν δεν λυθεί άμεσα το πρόβλημα οι ιδιώτες γιατροί είναι αναγκασμένοι να διακόψουν τις συμβάσεις τους με τον ΟΠΑΔ,

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ
Οι κ.κ. Υπουργοί:
1) Αν προτίθενται να δώσουν εντολή προς τη διοίκηση του ΟΠΑΔ για την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων των ιδιωτών γιατρών, τα οποία έχουν να καταβληθούν προ εννεαμήνου.
2) Εάν προτίθενται να κάνουν δεκτή την πρόταση του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου για προπληρωμή των δεδουλευμένων ιδιωτών γιατρών μέσω της συνεργαζόμενης τράπεζας με τον ΟΠΑΔ.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης