Προβλήματα έναρξης ενεργοποίησης δικαιωμάτων 2007

Αριθμός πρωτ: 6922
Ημερομηνία κατάθεσης: 17/4/2007

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΘΕΜΑ: Προβλήματα έναρξης ενεργοποίησης δικαιωμάτων 2007.

Σε συνέχεια της 4589/21-02-07 Ερώτησής μου επανέρχομαι να σας τονίσω για πολλοστή φορά ότι οι φορείς που ασχολούνται με την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων και την πληρωμή των επιδοτήσεων πριν καν η διαδικασία αρχίσει για το 2007, βρίσκονται πάλι, όπως και πέρυσι, σε αμηχανία.
Σε σημερινά δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου εκτός των άλλων προστίθεται και το μηχανογραφικό πρόβλημα του ΟΠΕΚΕΠΕ με την αδυναμία σύνδεσης (ON LINE) με τις Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών.
Επειδή με υπαιτιότητα του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν μπορεί να γίνει ενεργοποίηση των δικαιωμάτων.
Επειδή οι παραγωγοί αισθάνονται ότι συνεχίζεται το καθεστώς ομηρίας.
Επειδή η διαδικασία ενεργοποίησης των δικαιωμάτων του 2007 δεν έχει αρχίσει ακόμα από το Υπουργείο, όπως είχα προβλέψει.
Επειδή σε λιγότερο από ένα μήνα, οπότε και λήγει η προθεσμία, το σύνολο των αγροτών θα πρέπει να προσέλθει στις Ενώσεις προκειμένου να ενεργοποιήσουν τα δικαιώματά τους,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ

Ο κ. Υπουργός:

Αν προτίθεται να προβεί σε ενέργειες και ποιες προκειμένου να λυθούν τα υφιστάμενα τεχνικά ή μη προβλήματα προκειμένου ν’ αρχίσει και να τελειώσει έγκαιρα η ενεργοποίηση των δικαιωμάτων του 2007 και να μπορέσουν οι παραγωγοί να εισπράξουν τα δικαιώματα στην ώρα τους.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης