Προβλήματα Δημοτικού Σχολείου στο Αντισκάρι του Δήμου Μοιρών

Αριθμός πρωτ: 3201
Ημερομηνία κατάθεσης: 11/8/2009

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΘΕΜΑ: Προβλήματα Δημοτικού Σχολείου στο Αντισκάρι του Δήμου Μοιρών.

Έντονη ανησυχία επικρατεί στα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Αντισκαρίου του Δήμου Μοιρών, καθώς το σχολείο έχει κριθεί κατεδαφιστέο από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Νομαρχίας, κατά τη διάρκεια των εργασιών αποκατάστασης της στέγης του κτιρίου.
Ωστόσο, η λύση των προκατασκευασμένων αιθουσών δεν είναι και η ιδανικότερη, καθώς η μεταφορά και εγκατάστασή τους στο Αντισκάρι απαιτεί μεγάλο χρονικό διάστημα και σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να γίνει μέχρι την έναρξη της σχολικής χρονιάς.
Επειδή, τόσο η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Μοιρών όσο και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ζητούν την κατασκευή νέου κτιρίου για το Δημοτικό Σχολείο και όχι προκατασκευασμένων αιθουσών, αφού δεν τίθεται πρόβλημα για τη μεταφορά των μαθητών, γιατί θα στεγαστούν στο χώρο του νηπιαγωγείου αλλά και του πολιτιστικού συλλόγου του χωριού.
Επειδή, γονείς και μαθητές είναι ανάστατοι και αγωνιούν για το μέλλον του σχολείου που επιθυμούν να είναι σήμα κατατεθέν για το χωριό όπως μέχρι σήμερα, ενώ το θέμα προβάλλει έντονα και ο τοπικός τύπος (Αντίλαλος Μεσαράς, 11/8/09).

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ.Υπουργός:
Αν προτίθεται να δώσει εντολή στο Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου για την κατασκευή ενός καινούργιου κτιρίου για το Δημοτικό Σχολείο στο Αντισκάρι του Δήμου Μοιρών, που τόσο έχουν ανάγκη οι μαθητές.

Ο Ερωτών βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης