Προβλήματα εργαζομένων στα ΕΛΤΑ

Αριθμός πρωτ: 9467
Ημερομηνία κατάθεσης: 19/6/2007

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:
1) ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ
2) ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

ΘΕΜΑ: Προβλήματα εργαζομένων στα ΕΛΤΑ.

Για απαξίωση των Ελληνικών Ταχυδρομείων που μέχρι χθες έπαιζαν πρωταγωνιστικό ρόλο στα ταχυδρομικά δρώμενα σε ευρωπαϊκό επίπεδο, κάνουν λόγο οι εργαζόμενοι του οργανισμού, οι οποίοι προχωρούν σε απεργιακές κινητοποιήσεις εκφράζοντας την αντίθεσή τους στις ασκούμενες πολιτικές και διεκδικώντας λύσεις στα προβλήματά τους.
Κύριο αίτημα οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ για τα 1600 κενά σε όλη τη χώρα. Με την 7968/15-5-07 Ερώτησή μου είχα επισημάνει τις σημαντικές ελλείψεις προσωπικού και συγκεκριμένα διανομέων στα ΕΛΤΑ Ηρακλείου, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται μεγάλες καθυστερήσεις στην επίδοση της αλληλογραφίας πολλών περιοχών της πόλης. Η απάντηση του Διευθύνοντα Συμβούλου των ΕΛΤΑ επεσήμανε την προκήρυξη μόλις επτά θέσεων τακτικού προσωπικού για το Νομό Ηρακλείου, καθώς και την πάγια πρακτική που ακολουθεί των προσλήψεων προσωπικού με συμβάσεις λίγων μηνών, που όμως δεν αποτελούν λύση.
Οι εργαζόμενοι στα ΕΛΤΑ επίσης διεκδικούν να δοθεί πίσω το δομημένο ομόλογο και να επιστραφούν τα χρήματα στο ΤΑΠ ΟΤΕ.
Όσον αφορά την εταιρεία ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΑΕ, σύμφωνα με την ανακοίνωση των εργαζομένων, πνέει τα λοίσθια, αφού χρησιμοποιείται για βόλεμα άσχετων ημέτερων στο ΔΣ σε μια αγορά με απαιτήσεις.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ
Οι κ.κ. Υπουργοί:

Σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν προκειμένου να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των εργαζομένων στα ΕΛΤΑ, αφενός για τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ για τα 1600 κενά σε όλη τη χώρα και αφετέρου για την επιστροφή των χρημάτων στο ΤΑΠ ΟΤΕ και την απαλλαγή του ταμείου από το δομημένο ομόλογο.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης