Προβλήματα συμβασιούχων υπαλλήλων πυροσβεστικής

Αριθμός πρωτ: 297
Ημερομηνία κατάθεσης: 16/7/2007

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ

ΘΕΜΑ : Προβλήματα συμβασιούχων υπαλλήλων πυροσβεστικής.

Με αφορμή τον τραγικό θάνατο που βρήκαν οι τρεις δασοπυροσβέστες στην προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς στο Δήμο Κουλούκωνα Ρεθύμνου, ήρθαν στο προσκήνιο τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εποχικοί υπάλληλοι της πυροσβεστικής.
Προεξέχον πρόβλημα φυσικά είναι η μη χορήγηση από την πολιτεία του απαραίτητου ειδικού εξοπλισμού στους δασοπυροσβέστες, με αποτέλεσμα να θέτουν σε κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα κάθε φορά που συμμετέχουν σε επιχειρήσεις κατάσβεσης πυρκαγιών, γεγονός που επεσήμανα με την 216/12-7-07 Ερώτησή μου.
Επίσης όπως υποστηρίζουν, εργάζονται δυόμισι μήνες λιγότερο από το προβλεπόμενο, αφού η περίοδος αντιπυρικής προστασίας ξεκινά την 1η Απριλίου και ολοκληρώνεται στις 30 Οκτωβρίου, ενώ οι ίδιοι ξεκινούν να δουλεύουν από την 1η Ιουνίου έως τις 15 Οκτωβρίου.
Επειδή οι μηνιαίες αποδοχές τους είναι πολύ χαμηλές, ενώ μέχρι σήμερα δεν έχουν πληρωθεί,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ. Υπουργός:

Εάν προτίθεται να παρέμβει προκειμένου αφενός οι συμβασιούχοι πυροσβέστες να εργάζονται από την αρχή μέχρι το τέλος της αντιπυρικής περιόδου, δηλαδή από την 1η Απριλίου έως στις 30 Οκτωβρίου, και αφετέρου αν προτίθεται να προβεί στην αύξηση των μηνιαίων αποδοχών τους αλλά και στην άμεση καταβολή των μέχρι σήμερα δεδουλευμένων τους.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης