Προσλήψεις Αγροφυλάκων

Αριθμός πρωτ: 9321
Ημερομηνία κατάθεσης: 14/6/2007

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ

ΘΕΜΑ: Προσλήψεις Αγροφυλάκων.

Στην πρόσληψη ημετέρων, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, φέρεται να προχωρά η ηγεσία του Υπουργείου με κριτήρια αμιγώς ψηφοθηρικά και ενόψει των επικείμενων βουλευτικών εκλογών.
Οι επιτυχόντες «διαγωνισμού» που είχε διεξαχθεί πριν 15 χρόνια, όταν στην Κυβέρνηση ήταν η Ν.Δ. , θα κληθούν να στελεχώσουν το νέο Σώμα της Αγροφυλακής και ασφαλώς ως γνωστόν η επιλογή των φερόμενων ως επιτυχόντων κάθε άλλο παρά με αξιοκρατικά κριτήρια είχε γίνει.
Επειδή είναι πρωτοφανές να στελεχώνονται υπηρεσίες και δη νεοσύστατες με προσωπικό που είχε επιλεγεί πριν 15 χρόνια με κριτήρια καθαρά κομματικά και δεδομένου ότι οι απαιτήσεις για την κάλυψη τέτοιων θέσεων έχουν αυξηθεί και χρήζουν πρόσθετων τυπικών και ουσιαστικών προσόντων.
Επειδή αποτελεί πρόκληση για την κοινή γνώμη να απαξιώνεται τόσο ασύστολα η διαδικασία των προσλήψεων στο δημόσιο τομέα και να επιβεβαιώνεται εν τέλει με τον πιο κραυγαλέο τρόπο η διαφθορά που επικρατεί στη δημόσια διοίκηση και μάλιστα από την ίδια την Κυβέρνηση,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ

Ο κ. Υπουργός:

Εάν τα δημοσιεύματα ανταποκρίνονται στις προθέσεις της Κυβέρνησης για τη στελέχωση του Σώματος της Αγροφυλακής από τους επιλεγέντες του «διαγωνισμού» του 1992, και αν προτίθεται να προχωρήσει με αξιοκρατικές διαδικασίες στη στελέχωση του νέου Σώματος.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης