Προσπάθεια απαξίωσης των εκπαιδευτικών από το Υπουργείο Παιδείας

Αριθμός πρωτ: 6390
Ημερομηνία κατάθεσης: 29/3/2007

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΘΕΜΑ: Προσπάθεια απαξίωσης των εκπαιδευτικών από το Υπουργείο Παιδείας.

Για προσπάθεια απαξίωσης των εκπαιδευτικών από το Υπουργείο Παιδείας κάνει λόγο η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος σε σχετική ανακοίνωσή της, αναφορικά με την εγκύκλιο που εξεδόθη για την αναπλήρωση των χαμένων διδακτικών ωρών.
Οι εκπαιδευτικοί κάνουν λόγο για λογιστική και αντιπαιδαγωγική λογική του Υπουργείου, το οποίο με δέλεαρ τις όποιες αποζημιώσεις των εκπαιδευτικών που θα απασχοληθούν για τη συμπλήρωση μαθημάτων στα Δημοτικά Σχολεία, προσπαθεί να επιτύχει με κάθε τρόπο την εφαρμογή των μέτρων αναπλήρωσης που πρότεινε.
Σύμφωνα με την Ομοσπονδία το Υπουργείο αδιαφορεί για το πραγματικό εκπαιδευτικό αποτέλεσμα στους μαθητές και για την ποιοτική κάλυψη των ωρών, αφού δεν λαμβάνει υπόψη ότι αποδεδειγμένα δεν μπορεί να υπάρξει ουσιαστική εκπαιδευτική διαδικασία σε μέρες διακοπών στα παιδιά.
Επειδή οι εκπαιδευτικοί δίνουν καθημερινά μάχη σε αντίξοες συνθήκες καθώς έρχονται αντιμέτωποι με τις κενές θέσεις εκπαιδευτικών, που μόνο στο Νομό Ηρακλείου ανέρχονται σε είκοσι, τα προβλήματα που προκύπτουν από τα νέα βιβλία και την αντιεκπαιδευτική πολιτική της Κυβέρνησης συνολικά.
Επειδή οι εκπαιδευτικοί θεωρούν τις αποζημιώσεις για την αναπλήρωση των χαμένων ωρών ως κίνηση που υποτιμά τον αγώνα τους, καθώς επί ένα μήνα δεν υπολόγισαν τα χρήματα που έχασαν.
Επειδή το Δ.Σ. της ΔΟΕ απορρίπτει κατηγορηματικά την εν λόγω εγκύκλιο και την επιστρέφει στους συντάκτες της,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Η κ. Υπουργός:
Αν προτίθεται να αναθεωρήσει τον τρόπο αναπλήρωσης των χαμένων ωρών και να υιοθετήσει τις προτάσεις της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος για ποιοτική κάλυψη των χαμένων διδακτικών ωρών, αφού όπως υποστηρίζουν οι εκπαιδευτικοί, δεν μπορεί να υπάρξει ουσιαστική εκπαιδευτική διαδικασία σε μέρες διακοπών για τα παιδιά.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης