Σημαντικές ελλείψεις προσωπικού στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου

Αριθμός πρωτ: 6393
Ημερομηνία κατάθεσης: 14/2/2008

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

ΘΕΜΑ: Σημαντικές ελλείψεις προσωπικού στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου.

Μόνο 477 υπάλληλοι υπηρετούν στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου από τις 1.147 οργανικές θέσεις που έχουν προβλεφθεί, με αποτέλεσμα την υπολειτουργία σημαντικών υπηρεσιών της, όπως είναι π.χ. η Διεύθυνση Κτηνιατρικής, Εμπορίου, Δημόσιας Υγείας κτλ., και τη μη εξυπηρέτηση τελικά των πολιτών.
Στις 670 ανέρχονται συνολικά οι κενές οργανικές θέσεις, με το μεγαλύτερο πρόβλημα να εντοπίζεται στις θέσεις κατηγορίας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όπου τα κενά αγγίζουν τα 256, ενώ στην κατηγορία υπαλλήλων Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης οι κενές θέσεις ανέρχονται στις 218.
Επειδή χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι χειριστές ηλεκτρονικών υπολογιστών, καθώς ενώ προβλέπονται 72 υπάλληλοι υπηρετεί μόνο ένας.
Επειδή η τακτική προσωρινής κάλυψης των υποστελεχωμένων υπηρεσιών μέσω των συμβασιούχων μερικής απασχόλησης για 18 μήνες ή μέσω των προγραμμάτων stage, δεν αποτελούν ενδεδειγμένη λύση για την εύρυθμη λειτουργία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης ενός μεγάλου Νομού της χώρας, όπως είναι ο νομός Ηρακλείου.
Επειδή με επανειλημμένες Ερωτήσεις μου έχω επισημάνει την επιτακτική ανάγκη ενίσχυσης διαφόρων υπηρεσιών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου προκειμένου να ανταποκριθούν αποτελεσματικά στις αυξημένες ανάγκες του Νομού, ωστόσο τίποτε δεν γίνεται προς αυτήν την κατεύθυνση,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ. Υπουργός:
Εάν προτίθεται να προβεί άμεσα στην κάλυψη του συνόλου των προβλεπόμενων οργανικών θέσεων της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου προκειμένου να μην υπολειτουργούν σημαντικές υπηρεσίες και να μη δημιουργούνται προβλήματα στην εξυπηρέτηση του πολίτη.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης

ΑΠΑΝΤΗΣΗ