Σκανδαλώδης ανάθεση της συντήρησης του Παγκρήτιου Σταδίου

Αριθμός πρωτ: 858
Ημερομηνία κατάθεσης: 30/7/2007

ΕΡΩΤΗΣΗ & ΑΚΕ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΘΕΜΑ: Σκανδαλώδης ανάθεση της συντήρησης του Παγκρήτιου Σταδίου.

Ως γνωστόν, το Παγκρήτιο Στάδιο αλλά και τα άλλα ολυμπιακά έργα, εδώ και τρία χρόνια, έχουν αφεθεί στην τύχη τους εγκαταλελειμμένα για να ξεπουληθούν σε ημέτερους ή να επιβαρυνθούν με υπερβολικό κόστος συντήρησης εξυπηρετώντας συγκεκριμένα συμφέροντα, αντί να διατηρηθούν χωρίς φθορές με το μικρότερο κόστος προς όφελος του ελληνικού λαού.
Απόδειξη η μεγάλη καθυστέρηση στην παραχώρηση του Παγκρήτιου Σταδίου στον Δήμο Ηρακλείου, όπου ένα χρόνο μετά δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες, παρά τις δημόσιες δεσμεύσεις του Γενικού Γραμματέα της εταιρείας «Ολυμπιακά Ακίνητα ΑΕ» («Η ΤΟΛΜΗ» 7/9/06), ίσως, όπως αποδεικνύεται, για να ολοκληρωθούν χαριστικές συμβάσεις συντήρησης σε ημετέρους.
Η παροχή των υπηρεσιών συντήρησης του Παγκρήτιου Σταδίου είχε ανατεθεί σε ιδιωτική εταιρεία από το Σεπτέμβριο του 2006 μέχρι σήμερα, αντί του ποσού των 50.000 Ευρώ πλέον ΦΠΑ ανά μήνα.
Σύμφωνα όμως με βάσιμες πληροφορίες, η εταιρεία «Ολυμπιακά Ακίνητα ΑΕ» πρόσφατα ενεργοποίησε παλαιά προσφορά του 2005 και ανέθεσε από 17/7/07 σε μοναδικό ανάδοχο τη συντήρηση, αντί του τριπλάσιου ποσού των 153.397 Ευρώ ανά μήνα, λίγο πριν την παραχώρηση του σταδίου στον Δήμο Ηρακλείου.
Η ανάθεση αυτή αποτελεί, όπως είναι φανερό, σκάνδαλο πρώτου μεγέθους και αναδεικνύει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τις σκοπιμότητες των διοικούντων της εταιρείας «Ολυμπιακά Ακίνητα ΑΕ», οι οποίοι έχουν ως αποκλειστικό στόχο να εξυπηρετήσουν συμφέροντα ημετέρων.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ. Υπουργός:
1) Γιατί, αν και η προσφορά της σύμβασης που υπογράφηκε πρόσφατα, ενώ είναι προγενέστερη από αυτή σύμφωνα με την οποία είχε ανατεθεί η συντήρηση των εγκαταστάσεων μέχρι τώρα, δεν αξιοποιήθηκε από την αρχή (15/3/2005).
2) Γιατί το ετήσιο κόστος συντήρησης των ανελκυστήρων είναι μεγαλύτερο από την αντικατάστασή τους, και όχι μία φορά αλλά τρεις φορές το χρόνο.
3) Γιατί η σύμβαση υπογράφτηκε εν κρυπτώ, στην καρδιά του καλοκαιριού και με συνοπτικές διαδικασίες.

ΑΙΤΟΥΜΑΙ
Την κατάθεση στη Βουλή της αναλυτικής σύμβασης συντήρησης του Παγκρήτιου Σταδίου.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης