Σοβαρά προβλήματα στην προσχολική αγωγή

Αριθμός πρωτ: 5911
Ημερομηνία κατάθεσης: 19/9/2008

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΘΕΜΑ: Σοβαρά προβλήματα στην προσχολική αγωγή.

Την παραδοχή του Υπουργείου για τα σοβαρά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στην προσχολική εκπαίδευση στη χώρα μας με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, καταγράφουν οι κινήσεις πανικού με σειρά ανακοινώσεων, μετά τη δημοσίευση της κατάστασης που επικρατεί στα νηπιαγωγεία και τις ελλείψεις εκπαιδευτικών στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Από τα στοιχεία που ανακοίνωσε το ίδιο το Υπουργείο ήταν εμφανή τα κενά (1.741) στα σχολεία και χιλιάδες τα νήπια εκτός σχολείων (4.780) και γι΄αυτό οι προσπάθειες ωραιοποίησης με ανακοινώσεις, ότι όλα έχουν διευθετηθεί δεν έπεισαν κανένα, καθώς τα προβλήματα είναι υπαρκτά.
Επειδή οι εκπαιδευτικοί του Νομού Ηρακλείου αλλά και ολόκληρης της χώρας προβαίνουν σε κινητοποιήσεις προκειμένου άμεσα να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί, με ευθύνη της Κυβέρνησης.
Επειδή σύμφωνα με τα δημογραφικά στοιχεία που ανακοίνωσε η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας τα περισσότερα παιδιά προνηπιακής ηλικίας, βρίσκονται εκτός δημόσιου νηπιαγωγείου δηλαδή στην ιδιωτική εκπαίδευση και αυτό είναι αποτέλεσμα των επιλογών της Κυβέρνησης.
Επειδή στο Ηράκλειο το πρόγραμμα σχολικής στέγης βρίσκεται εδώ και πέντε χρόνια σε πλήρη απαξίωση με αποτέλεσμα το 60% των νηπιαγωγείων να στεγάζεται σε ενοικιασμένες αίθουσες.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ. Υπουργός:
Αν προτίθεται και πώς, να επιλύσει άμεσα το σοβαρό πρόβλημα της σχολικής στέγης στο Νομό Ηρακλείου για τη στέγαση όλων των νηπίων, αφού πολλά παιδιά έχουν μείνει εκτός νηπιαγωγείου και επίσης πολλές τάξεις γίνονται με πάνω από 25 παιδιά όπως καταγγέλλουν οι εκπαιδευτικοί.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης