Σοβαρές ελλείψεις τεχνικού προσωπικού στη ΔΕΗ Νομού Ηρακλείου

Αριθμός πρωτ: 3758
Ημερομηνία κατάθεσης: 2/1/2008

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΘΕΜΑ: Σοβαρές ελλείψεις τεχνικού προσωπικού στη ΔΕΗ Νομού Ηρακλείου.

Με την 2101/19-11-07 Ερώτησή μου, στην οποία δεν έχω λάβει απάντηση μέχρι σήμερα, είχα επισημάνει τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργούνται από την έλλειψη κυρίως τεχνικού προσωπικού στη ΔΕΗ Νομού Ηρακλείου.
Ενδεικτικά αναφέρω την ταλαιπωρία που υπέστησαν εκατοντάδες κάτοικοι της περιοχής Αγίας Αικατερίνης Ηρακλείου, ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, οπότε και έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα από νωρίς το μεσημέρι μέχρι αργά το βράδυ λόγω βλάβης, την οποία οι λιγοστοί διαθέσιμοι τεχνικοί βάρδιας της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού δεν κατόρθωσαν να αποκαταστήσουν άμεσα.
Επειδή η αγανάκτηση των καταναλωτών του Νομού ξεχειλίζει, καθώς αφενός καλούνται να πληρώνουν τις συνεχείς αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ και αφετέρου υφίστανται τις συνέπειες των ελλείψεων τεχνικών που δεν επιτρέπουν την άμεση αντιμετώπιση των συχνών βλαβών του πεπαλαιωμένου δικτύου και την απρόσκοπτη λειτουργία της Επιχείρησης εν γένει.
Επειδή οι φιλότιμες και συχνά υπεράνθρωπες προσπάθειες των εναπομεινάντων τεχνικών της ΔΕΗ του Νομού δεν επαρκούν για τη συντήρηση του δικτύου της περιοχής.
Επειδή έχει παρέλθει πάνω από ένας χρόνος, οπότε και προκηρύχθηκε σχετικός διαγωνισμός της ΔΕΗ, και μάλιστα για δύο φορές, ωστόσο ούτε καν τα αποτελέσματα δεν έχουν εκδοθεί μέχρι σήμερα.
Επειδή, όπως επανειλημμένα έχω επισημάνει, από την πλευρά της Κυβέρνησης γίνεται μια συστηματική προσπάθεια απαξίωσης ενός κερδοφόρου οργανισμού εις βάρος των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ. Υπουργός:
Εάν προτίθεται να προβεί στην επαρκή στελέχωση των υπηρεσιών της ΔΕΗ Νομού Ηρακλείου, κυρίως με τεχνικό προσωπικό, προκειμένου να υπάρχει ομαλή τροφοδοσία του νομού και να αποκαθίστανται άμεσα, χωρίς τη δημιουργία περαιτέρω προβλημάτων και ταλαιπωρίας στους κατοίκους, οι συχνές βλάβες του πεπαλαιωμένου δικτύου.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης

ΑΠΑΝΤΗΣΗ