Στελέχωση Παραρτήματος Κρήτης της ΑΣΠΑΙΤΕ

Αριθμός πρωτ: 12675
Ημερομηνία κατάθεσης: 6/7/2010

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΘΕΜΑ: Στελέχωση Παραρτήματος Κρήτης της ΑΣΠΑΙΤΕ.

Τη συρρίκνωση του Παραρτήματος Κρήτης της Ανώτατης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ) επισημαίνουν οι αιρετοί ΑΠΥΣΠΕ και ΑΠΥΣΔΕ Κρήτης.
Την περισυνή χρονιά στο παράρτημα υπηρετούσαν 4 αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί, ένας εκπαιδευτικός ΠΕ1 (ο οποίος φέτος συνταξιοδοτήθηκε), ένας μηχανολόγος ΠΕ 17.06, ένας εκπαιδευτικός πληροφορικής ΠΕ 19 και ένας εκπαιδευτικός ΠΕ2 φιλόλογο.
Για το σχολικό έτος 2010/11 προτάθηκαν 3 εκπαιδευτικοί, όμως τελικά αποσπάστηκε ένας (1), την ώρα που το Παράρτημα της ΑΣΠΑΙΤΕ στην Κρήτη λειτουργεί όλο το χρόνο, σε δύο βάρδιες, από 08:00 ως 20:00.
Επειδή, η ΑΣΠΑΙΤΕ αναλαμβάνει τη βασική παιδαγωγική κατάρτιση όσων εκπαιδευτικών ή μελλοντικών εκπαιδευτικών την στερούνται και επιθυμούν να την αποκτήσουν.
Επειδή, την περίοδο αυτή η παιδαγωγική κατάρτιση γίνεται υποχρεωτική, στα πλαίσια της εφαρμογής του νέου συστήματος προσλήψεων των εκπαιδευτικών.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Η κ.Υπουργός
Αν προτίθεται να παρέμβει προκειμένου να στελεχωθεί πλήρως το Παράρτημα Κρήτης της ΑΣΠΑΙΤΕ, ώστε να μπορεί να επιτελεί απρόσκοπτα το έργο για το οποίο ιδρύθηκε.

Ο ερωτών βουλευτής
Μανόλης Σοφ. ΣτρατάκηςΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ