Στην Ολομέλεια της Βουλής και κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου «Συνεταιρισμοί θαλάσσιας αλληλασφάλισης και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας» παρενέβη ο Βουλευτής Ηρακλείου Μανόλης Σοφ. Στρατάκης

17 Μαΐου 2007
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στην Ολομέλεια της Βουλής και κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου «Συνεταιρισμοί θαλάσσιας αλληλασφάλισης και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας» παρενέβη ο Βουλευτής Ηρακλείου Μανόλης Σοφ. Στρατάκης.
Επίκεντρο της αναφοράς του κ. Στρατάκη ήταν συγκεκριμένα σημεία του νομοσχεδίου, με τα οποία τροποποιείται ο Κανονισμός Προσωπικού του Λιμενικού Σώματος, εις βάρος της αξιοκρατίας στην επιλογή και πρόσληψη των λιμενικών. Αυτή η ρύθμιση αποτελεί συνέχεια της πολιτικής του Υπουργείου, που διαμόρφωσε μια δυσμενή κατάσταση με τις προαγωγές που έκανε, ενώ άφησε επί τρία χρόνια ακάλυπτες τις κενές οργανικές θέσεις, παρά τις ανάγκες που υπήρχαν, με σκοπό να τις καλύψει με τη νέα διαβλητή διαδικασία με αποτέλεσμα σήμερα να υπάρχουν πάνω από 3.500 ακάλυπτες οργανικές θέσεις.
Ζήτησε ακόμη η αρχαιότητα να ισχύει μέχρι το βαθμό του Αντιπλοιάρχου και όχι του Πλωτάρχη, αλλά και να καταγραφεί με περισσότερη ακρίβεια πώς θα εξυπηρετούνται οι ναυτικοί που κατοικούν στην περιφέρεια από το ΝΑΤ, και να μην αφήνεται στην ευχέρεια του Διοικητικού Συμβουλίου.
Ο κ. Στρατάκης αναφέρθηκε επικριτικά και στην τροπολογία του Υπουργείου Απασχόλησης, με την οποία καταργείται η θέση του Ειδικού Γραμματέα Διαχείρισης των Ταμείων. Τόνισε ότι δεν επαναφέρει πλήρως τα πράγματα στο παλιό καθεστώς, καθώς διατηρούνται οι θέσεις των ειδικών συνεργατών, και αυτό γίνεται διότι η Κυβέρνηση φοβάται ότι κάποιοι ενδεχομένως θα μιλήσουν, τη στιγμή που κάνει τα πάντα για να αποσιωπήσει το όλο θέμα, με αποτέλεσμα να ισχύει αυτό που λέγεται ότι οι Υπουργοί φεύγουν αλλά οι κουμπάροι μένουν, μέχρι να φύγουν όλοι μαζί μετά τις εκλογές.