Στη Βουλή η επιστολή Κουράκη για τη απόσυρση της διάταξης για την παραχώρηση της πλατείας του πρώην Ξενία


11/1/2012

Στη Βουλή η επιστολή Κουράκη για τη απόσυρση της διάταξης για την παραχώρηση της πλατείας του πρώην Ξενία.
Αναφορά Μαν.Στρατάκη στον Υπ.Πολιτισμού.

Ως Αναφορά προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κατέθεσε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ κ.Μανόλης Στρατάκης, την επιστολή του Δημάρχου Ηρακλείου κ.Κουράκη σχετικά με την απόσυρη διάταξης του σχεδίου νόμου για την αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα, με την οποία παραχωρείται η πλατεία του πρώην Ξενία στην Περιφέρεια Κρήτης.
Όπως αναφέρεται στη σχετική επιστολή του ο κ.Κουράκης:
“Με μεγάλη έκπληξη και απορία διαπίστωσα ότι στο Σχέδιο Νόμου για την «Αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα, του ντόπινγκ, των προσυνεννοημένων αγώνων και λοιπές διατάξεις» κατά την οποία, ακίνητο έκτασης 4.782,28 τμ, στο οποίο βρισκόταν παλιά το ξενοδοχείο ΞΕΝΙΑ της πόλης του Ηρακλείου, θα μεταβιβαστεί στην Περιφέρεια Κρήτης, Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, η οποία σημειωτέον δεν έχει καμία διοικητική αρμοδιότητα ή σχέση με τον κοινόχρηστο αυτό χώρο.
Σας γνωρίζουμε ότι η έκταση αυτή παραχωρήθηκε από την εταιρία «Ε.Τ.Α. ΑΕ», με την με αριθ. 12333/30-7-2003 σύμβαση, στο Δήμο Ηρακλείου για 99 έτη και στη συνέχεια, αφού κατεδαφίστηκε το κτίσμα, διαμορφώθηκε από το έτος 2004 με δαπάνες του Δήμου Ηρακλείου σε κοινόχρηστο χώρο (πλατεία) της πόλης μας και αποτελεί ήδη ένα από τους ελκυστικότερους χώρους συνάθροισης και περιπάτου δημοτών και επισκεπτών.
Επειδή η υπό ψήφιση διάταξη του άρθρου 38, χωρίς καμία διαβούλευση μαζί μας, δεν προσβάλει βάναυσα μόνο το Δήμο Ηρακλείου και τα δικαιώματα των δημοτών, αλλά και το σύνολο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ βαθμού που αγνοείται επιδεικτικά σε τόσο σοβαρά θέματα, – υπάρχουν ανάλογα περιστατικά και σε άλλους Δήμους της χώρας – εκφράζουμε τη λύπη και τη δυσαρέσκειά μας για την προχειρότητα που η Κεντρική Διοίκηση προωθεί σημαντικές νομοθετικές πρωτοβουλίες, αλλά και για τον τρόπο που αντιμετωπίζονται οι τοπικές υποθέσεις γενικά, και ζητούμε την άμεση ανάκληση της απαράδεκτης αυτής ρύθμισης”,
καταλήγει η επιστολή του δημάρχου Ηρακλείου την οποία κατέθεσε ως Αναφορά ο κ.Στρατάκης.