Στη Βουλή η επιστολή του ΕΒΕΗ για την αποτροπή αναστολή της λειτουργίας του παραρτήματος ΙΚΑ στη Ν.Αλικαρνασσό12/1/2012

Στη Βουλή η επιστολή του ΕΒΕΗ για την αποτροπή αναστολή της λειτουργίας του παραρτήματος ΙΚΑ στη Ν.Αλικαρνασσό.

Παρέμβαση προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης έκανε με Αναφορά του ο βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ κ.Μανόλης Στρατάκης, σχετικά με την προωθούμενη αναστολή της λειτουργίας του Παραρτήματος του ΙΚΑ στη Ν.Αλικαρνασσό.
Όπως αναφέρεται σε σχετική επιστολή του Προέδρου του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ.Αλιφιεράκη προς τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ.Αρναουτάκη, η Διοίκηση του Επιμελητηρίου ενημερώθηκε πρόσφατα από επιχειρήσεις-μέλη για την πρόθεση του ΙΚΑ να αναστείλει τη λειτουργία του παραρτήματος Ν.Αλικαρνασσού. Το εν λόγω Παράρτημα εξυπηρετεί μια πολυπληθέστατη περιοχή (Κατσαμπάς, Αγ.Αικατερίνη, Πατέλλες, Ν.Αλικαρνασσός, Καλλιθέα κλπ) και παράλληλα τις εγκατεστημένες επιχειρήσεις στη ΒΙΠΕ Ηρακλείου.
Η απόφαση της αναστολή λειτουργίας του παραρτήματος θα δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής αλλά και στις επιχειρήσεις της ΒΙΠΕ που, προκειμένου να εξυπηρετηθούν, θα είναι πλέον αναγκασμένοι να διανύουν μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις και μάλιστα μέσα στο κυκλοφοριακό χάος του κέντρου του Ηρακλείου.
“Γι’ αυτούς τους λόγους εκφράζουμε την αντίθεσή μας στην εν λόγω απόφαση, και σας ζητούμε να παρέμβετε στη Διοίκηση του ΙΚΑ προκειμένου να ανακαλέσει την απόφαση αναστολής της λειτουργίας του ΙΚΑ στη Ν.Αλικαρνασσό για να αποτραπεί αυτή η αρνητική εξέλιξη που θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων της περιοχής”, καταλήγει η επιστολή του Επιμελητηρίου Ηρακλείου την οποία κατάθεσε ως Αναφορά ο κ.Στρατάκης.