Στη Βουλή το αίτημα του Δήμου Βιάννου για παράταση υποβολής των προτάσεων για το πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης.


13/10/2011

Στη Βουλή το αίτημα του Δήμου Βιάννου για παράταση υποβολής των προτάσεων για το πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης.

Αναφορά προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατέθεσε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ κ.Μανόλης Στρατάκης σχετικά το αίτημα του Δήμου Βιάννου για παράταση της υποβολής προτάσεων στο Πρόγραμμα “Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013”.
Όπως αναφέρεται σε σχετική επιστολή του δημάρχου Βιάννου κ.Μπαριτάκη, ο Δήμος Βιάννου τελεί υπό κατάληψη από τις 10/10/2011 και η οποία σύμφωνα με την απόφαση των εργαζομένων θα συνεχιστεί έως την 19/10/2011.
Όμως, μέχρι την 31/10/2011 πρέπει να υποβληθούν οι προτάσεις στα μέτρα 313,321,322,323 του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013. Ενώ λοιπόν η δημοτική αρχή έχει δώσει ένα δύσκολο αγώνα όλο αυτό το διάστημα προκειμένου να είναι έτοιμες οι μελέτες για την υποβολή των προτάσεων, με τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, υπάρχει άμεσα ο κίνδυνος να μην είναι συνεπής στην καταληκτική ημερομηνία λόγω ελάχιστων τεχνικών λεπτομερειών διεκπεραίωσης των μελετών αυτών που απαιτούν οι όροι του προγράμματος.
Με βάση λοιπόν την πραγματική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί ο δήμος Βιάννου προτείνει την παράταση της καταληκτικής ημερομηνία των παραπάνω μέτρων, τουλάχιστον κατά 15 ημέρες, έτσι ώστε να αποφευχθούν προβλήματα της τελευταίας στιγμής που δυσχεραίνουν την υποβολή των προτάσεων, καταλήγει η επιστολή του δημάρχου Βιάννου που κατέθεσε ως Αναφορά ο κ.Στρατάκης.