Συζήτηση Ερώτησης για το Διεθνές Αεροδρόμιο Καστελλίου (26/11/2007)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

27 Νοεμβρίου 2007

Σε ερώτηση του Βουλευτή Μανόλη Στρατάκη σχετικά με το διεθνές αεροδρόμιο Καστελλίου απάντησε ο Υπουργός Μεταφορών και Επικονωνιών, κος Χατζιδάκης.

Ο Υπουργός παραδέχτηκε πως το έργο του αεροδρομίου στο Καστέλλι είναι αναγκαίο και θα πρέπει να προχωρήσει με γρήγορους ρυθμούς. Ωστόσο δεν δεσμεύτηκε για την υλοποίησή του σύμφωνα με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, επικαλούμενος μόνο τις αναγκαίες συνεννοήσεις με τον Υπουργό ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ., κο Σουφλιά, για να μπορέσει να προχωρήσει το έργο, όπως είναι η βούληση της κυβέρνησης.
Για λόγια χωρίς ανταπόκριση μίλησε ο κος Στρατάκης, αφού μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει τίποτα παραπάνω στην πράξη εκτός από τις μελέτες που ήδη υπήρχαν από την εποχή της διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Οι ίδιες απαντήσεις έχουν δοθεί και στο παρελθόν σε ανάλογες ερωτήσεις, σημείωσε ο κος Στρατάκης, στην πραγματικότητα όμως το έργο δεν έχει προχωρήσει καθόλου. Παρόλο που η κυβέρνηση μιλά για βούληση ολοκλήρωσης του έργου και έχει δεσμευτεί για αυτό ο ίδιος ο πρωθυπουργός, στην πράξη δε δίνεται η δέουσα σημασία στο έργο συνολικά. Για παράδειγμα, είπε ο κος Στρατάκης, στις αναφορές που γίνονται στο νέο αεροδρόμιο, δεν αναφέρεται ο όρος «Διεθνές», όπως θα έπρεπε να γίνεται, αφού μιλάμε για το δεύτερο σε πτήσεις αεροδρόμιο της Ελλάδας.
Ο κος Στρατάκης τόνισε πως οι ενέργειες για την συνέχιση και ολοκλήρωση του αεροδρομίου του Καστελλίου πρέπει να προχωρήσουν σύντομα, αφού υπάρχει ήδη το σχετικό σχέδιο νόμου και εφόσον οι διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν είναι οι ίδιες, δεν υπάρχουν και πολλά που θα μπορούσαν να αλλάξουν ή να βελτιωθούν σε αυτό.
Στη δευτερολογία του ο κος Χατζηδάκης είπε πως έργα τέτοιου μεγέθους δε γίνονται κάθε μέρα, παρά ταύτα θα γίνει προσπάθεια ώστε να γίνουν χωρίς καθυστερήσεις οι απαραίτητες συνεννοήσεις για να προχωρήσει το έργο.