Συστηματική απαξίωση του ΟΚΑΝΑ

Αριθμός πρωτ: 1030
Ημερομηνία κατάθεσης: 26/6/2009

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΘΕΜΑ: Συστηματική απαξίωση του ΟΚΑΝΑ.

Με πρόσφατη ανακοίνωση του Σωματείου Στελεχών στα Κέντρα Πρόληψης ΟΚΑΝΑ και Αυτοδιοίκησης, επεσήμαναν για ακόμα μια φορά, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, την αδράνεια του Υπουργείου να τακτοποιήσει τις οφειλές ύψους 13 εκατ. ευρώ από το 2006, μέσω του ΟΚΑΝΑ, στα εβδομήντα τρία Κέντρα Πρόληψης που λειτουργούν σε όλη τη χώρα.
Αποτέλεσμα της συστηματικής απαξίωσης του ΟΚΑΝΑ από την Κυβέρνηση είναι η πλειονότητα των Κέντρων Πρόληψης να μην μπορεί να λειτουργήσει κανονικά και το 35% των εργαζομένων σε αυτά να παραμένει απλήρωτο επί μήνες.
Επειδή όπως χαρακτηριστικά επισημαίνουν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης του ΟΚΑΝΑ, δεν πρόκειται για ανικανότητα από την πλευρά του Υπουργείου αλλά μάλλον για σκοπιμότητα, καθώς όπως διαφαίνεται πρόκειται να εγκαταλειφθεί ένας από τους τρεις πυλώνες της αντιμετώπισης των ναρκωτικών, αυτός της πρόληψης.
Επειδή η Πολιτεία οφείλει στη μάχη για την αντιμετώπιση των ναρκωτικών να ενισχύσει την πρωτογενή πρόληψη, να αυξήσει τη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και να προωθήσει ένα αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα πρόληψης , θεραπείας, επανένταξης και αποκατάστασης,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ. Υπουργός:
Εάν προτίθεται άμεσα να εξασφαλίσει την ομαλή χρηματοδότηση των Κέντρων Πρόληψης του ΟΚΑΝΑ προκειμένου να μην καταρρεύσει ο σημαντικός πυλώνας της πρόληψης, στη μάχη για την αντιμετώπιση των ναρκωτικών.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. ΣτρατάκηςΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ