Ταλαιπωρία συνταξιούχων εμπόρων του Ηρακλείου από τον ΟΑΕΕ

Αριθμός πρωτ: 2528
Ημερομηνία κατάθεσης: 25/7/2008

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

ΘΕΜΑ: Ταλαιπωρία συνταξιούχων εμπόρων του Ηρακλείου από τον ΟΑΕΕ.

Με επανειλημμένες Ερωτήσεις μου έχω αναφερθεί στο οικονομικό αδιέξοδο που έχει περιέλθει πλέον ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών, ο οποίος αναγκάζεται σε εκποίηση των περιουσιακών του στοιχείων προκειμένου να εξασφαλίσει τα χρήματα για την πληρωμή των συντάξεων, ενώ αδυνατεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του και προς τρίτους.
Οι συνταξιούχοι έμποροι του Ηρακλείου ταλαιπωρούνται εκ νέου από τον ΟΑΕΕ καθώς δεν έχουν ακόμη πιστωθεί οι λογαριασμοί τους με τα αναδρομικά και τα καθυστερούμενα ποσά που ο Οργανισμός τους οφείλει.
Επειδή, αν και οι έμποροι έχουν λάβει ειδοποιητήρια, όταν πηγαίνουν στην τράπεζα διαπιστώνουν ότι ο ΟΑΕΕ δεν έχει καταβάλει τα οφειλόμενα, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται άδικα και να αγωνιούν για την τύχη των χρημάτων που δικαιούνται.
Επειδή για ακόμη μία φορά γίνεται καταφανής η συνεχής υποβάθμιση και η οικονομική κατάρρευση του Οργανισμού Ασφάλισης των μικρών επιχειρηματιών,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Η κ. Υπουργός:
Αν προτίθεται να δώσει εντολή για την άμεση πίστωση των λογαριασμών των συνταξιούχων εμπόρων του Νομού Ηρακλείου με τα αναδρομικά και τα καθυστερούμενα ποσά που δικαιούνται, προκειμένου να μην ταλαιπωρούνται και να αγωνιούν για την τύχη των χρημάτων τους.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης