Τα συμπεράσματα από την τελευταία αντιπαράθεση των Αρχηγών στη Βουλή

Τα συμπεράσματα από την τελευταία αντιπαράθεση των Αρχηγών στη Βουλή

Του Μανόλη Σοφ. Στρατάκη
βουλευτή ΠΑΣΟΚ Ν.Ηρακλείου

Είναι γεγονός ότι κάθε συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο Αρχηγών κομμάτων έχει ως στόχο να αναδείξει και να συμβάλει στην επίλυση προβλημάτων αιχμής, όπως και στην τελευταία συζήτηση για την «Οικονομία της Οικογένειας».

Δυστυχώς η Κυβέρνηση, αντιλαμβανόμενη την αδυναμία της, ως επιλήσμων των υποχρεώσεών της και κυρίως της ανυπαρξίας πολιτικής βούλησης για να υπηρετήσει τα συμφέροντα των πολλών, προσπάθησε να καλύψει αυτή την κυβερνητική ανυπαρξία, με αντεπίθεση αναφερόμενη στο παρελθόν.

Η Κυβέρνηση δεν έχει αντιληφθεί ότι στις μέρες μας κάθε απόπειρα συγκάλυψης, με λογικές συμψηφισμού, περισσότερο απογοητεύει το εκλογικό σώμα και υποβαθμίζει την πολιτική ζωή, χωρίς να έχει κανένα θετικό αποτέλεσμα, ούτε για τον τόπο ούτε γι’ αυτούς που το επιχειρούν.

Στα ώτα του ελληνικού λαού αντηχεί η πρόκληση του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ότι σε κάθε ενέργεια που θα αφορά την πάταξη της διαφθοράς διαχρονικά θα έχει τη στήριξη της αντιπολίτευσης. Όμως ο κ. Πρωθυπουργός δεν άκουσε, δεν κατάλαβε γιατί ξέρει ότι αν αποτολμήσει την κάθαρση, θα του αφαιρεθεί κάθε δυνατότητα να κάνει ανέξοδα αντιπολίτευση στο ΠΑΣΟΚ, αλλά και γιατί οι θύλακες της διαφθοράς βρίσκονται μέσα στη Ν.Δ.

Ο χαρακτηρισμός της παρέας αυτής ως σπείρας ενόχλησε τη συντηρητική παράταξη και τον αρχηγό της, παρά το ότι η εισαγγελική αρχή μίλησε για εγκληματική οργάνωση σχετικά με όσα το τελευταίο διάστημα έχουν συμβεί με τα δομημένα ομόλογα και την καταλήστευση του κόπου και του μόχθου των εργαζομένων.

Αποδεικνύεται έτσι περίτρανα για άλλη μια φορά ότι όλοι αυτοί που είχαν ως σημαία την κάθαρση και το χτύπημα της διαφθοράς στη δημόσια ζωή άλλα λένε και άλλα πράττουν, κοροϊδεύοντας και εξαπατώντας τον ελληνικό λαό.

Η Κυβέρνηση υπερηφανεύεται για την ανάπτυξη που βασίζεται στον υπερδανεισμό των ελληνικών νοικοκυριών με καταναλωτικά δάνεια, αποδεικνύοντας ότι την ενδιαφέρει η ευημερία των αριθμών και των πολύ λίγων, αγνοώντας τη δυστυχία των πολλών, τους οποίους προσπαθεί να κοροϊδέψει τάζοντας ξανά αυτά που τους έχει πάρει ήδη πολλαπλάσια.

Στην αντίπερα όχθη αυτής της αντίληψης και πρακτικής μια υπεύθυνη φωνή με σύνεση, χωρίς κομπασμό και υπεροψία, η φωνή του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κατέθετε προτάσεις πως το Κράτος μπορεί και πρέπει να συμβάλει στην βελτίωση της οικονομίας της οικογένειας, σύμφωνα με το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, δεσμευόμενος γι’ αυτές.

Η αναβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης με τη διάθεση των αναγκαίων πόρων, για να περιοριστεί η ιδιωτική δαπάνη που δυστυχώς αυξάνεται ανεξέλεγκτα, και η εκμάθηση ηλεκτρονικών υπολογιστών και δύο ξένων γλωσσών στο σχολείο, είναι το πρώτο βήμα. Η οικονομική ενίσχυση της οικογένειας και του παιδιού, καθώς και ο διπλασιασμός των παιδικών σταθμών, θα επιτρέψουν στην ελληνίδα μάνα να εργάζεται και να τεκνοποιεί.

Η αναβάθμιση του ΕΣΥ και η εξασφάλιση 24ωρης κάλυψης και κατ’ οίκον νοσηλείας σε όλον τον πληθυσμό, μαζί με τις δομές φροντίδας για ηλικιωμένους, θα συμβάλουν στη δραστική μείωση των εξόδων της οικογένειας.

Η αξιοποίηση ενεργών πολιτικών για την απασχόληση με στόχευση τις ευάλωτες ομάδες, όπως είναι οι νέοι, οι μακροχρόνια άνεργοι και οι ηλικιωμένοι, θα συμβάλει στην αύξηση της απασχόλησης και την ουσιαστική μείωση της ανεργίας.

Η μεγάλη κοροϊδία στους νέους ανθρώπους που γίνεται με τα προγράμματα STAGE και οι θολές υποσχέσεις της Ν.Δ., καταρρακώνουν την αξιοπρέπεια των νέων ανθρώπων και λειτουργούν σε βάρος της απόκτησης γνώσης και εμπειρίας από περισσότερους νέους όπως απαιτεί η αγορά εργασίας.

Η τελευταία συζήτηση στη Βουλή απέδειξε για άλλη μια φορά ότι η Ν.Δ. και η Δεξιά στην πατρίδα μας ήταν πάντα ίδια και απαράλλαχτη και δεν έχει αλλάξει σε τίποτα, γι’ αυτό η αλλαγή στις εκλογές που έρχονται είναι αναγκαία, για να υπάρξουν πραγματικές αλλαγές προς όφελος του ελληνικού λαού.