Τοποθέτηση προστατευτικών κιγκλιδωμάτων στους επικίνδυνους δρόμους που ενώνουν το Δήμο Αρχανών με τους οικισμούς Βασιλειές και Σύλλαμος του Δήμου Ηρακλείου

Αριθμός πρωτ: 8844
Ημερομηνία κατάθεσης: 24/10/2008

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:
1) ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
2) ΠΕΧΩΔΕ

ΘΕΜΑ: Τοποθέτηση προστατευτικών κιγκλιδωμάτων στους επικίνδυνους δρόμους που ενώνουν το Δήμο Αρχανών με τους οικισμούς Βασιλειές και Σύλλαμος του Δήμου Ηρακλείου.

Οι υφιστάμενοι δρόμοι που ενώνουν τους οικισμούς Βασιλειές και Σύλλαμος του Δήμου Ηρακλείου, καθίστανται αρκετά επικίνδυνοι εξαιτίας της έλλειψης προστατευτικών κιγκλιδωμάτων, λόγω της μορφολογίας του εδάφους.
Οι δύο αυτοί δρόμοι βρίσκονται στους πρόποδες του ιστορικού όρους Γιούχτα, είναι πολυσύχναστοι και συνδέουν αναπτυσσόμενες περιοχές του Ηρακλείου με τις Αρχάνες, χωρίς να προσφέρουν την αναγκαία ασφάλεια στους διερχόμενους.
Επειδή ο αρμόδιος Υφυπουργός του ΠΕΧΩΔΕ είχε δεσμευτεί στο παρελθόν για διάθεση κονδυλίων προκειμένου να γίνουν έργα οδικής ασφάλειας, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει τίποτα, παρά το ότι τα δυστυχήματα στο νομό Ηρακλείου αυξάνονται αντί να μειώνονται.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ
Οι κ.κ. Υπουργοί:
Αν προτίθενται να διαθέσουν τα απαιτούμενα κονδύλια για την τοποθέτηση προστατευτικών κιγκλιδωμάτων στους παραπάνω δρόμους αλλά και σε πολλά άλλα σημεία επικίνδυνων δρόμων του νομού Ηρακλείου.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης