Υποβάθμιση Δημόσιων Υπηρεσιών του Δήμου Βιάννου

Αριθμός πρωτ: 8019
Ημερομηνία κατάθεσης: 15/5/2007

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:
1) ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
2) ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ
3) ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
4) ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
5) ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΘΕΜΑ: Υποβάθμιση Δημόσιων Υπηρεσιών του Δήμου Βιάννου.

Έντονες είναι οι διαμαρτυρίες των κατοίκων του Δήμου Βιάννου καθώς καθημερινά γίνονται μάρτυρες της υποβάθμισης του συνόλου των Δημόσιων Υπηρεσιών της περιοχής τους.
Το υποκατάστημα της ΔΕΗ είναι ουσιαστικά κλειστό, αφού λειτουργεί μόνο μία φορά την εβδομάδα μόνο για την είσπραξη λογαριασμών, ενώ και η τεχνική υπηρεσία έχει υποβαθμιστεί. Στο Ειρηνοδικείο έρχεται δικαστής από το Ηράκλειο αποκλειστικά για να δικάσει, αφού ο ειρηνοδίκης της έδρας Βιάννου έχει αποσπαστεί. Οι Αστυνομικοί Σταθμοί Εμπάρου και Πεύκου καταργήθηκαν ενώ και το Αστυνομικό Τμήμα Βιάννου είναι επανδρωμένο με το μισό προσωπικό από αυτό που προβλέπει το οργανόγραμμά του. Το Γραφείο Γεωργικής Ανάπτυξης λειτουργεί μόνο με ένα γεωπόνο, ο οποίος ασχολείται με τη διεκπεραίωση γραφειοκρατικών διαδικασιών, ενώ το Αγρονομείο Βιάννου πρόκειται να κλείσει καθώς ο μοναδικός αγρονόμος που το στελεχώνει θα συνταξιοδοτηθεί. Στο υποκατάστημα του ΟΤΕ, δεν αντικαταστάθηκαν οι υπάλληλοί που συνταξιοδοτήθηκαν με αποτέλεσμα να αριθμεί σήμερα έναν υπάλληλο.
Επειδή η αποκέντρωση και η δημιουργία υποκαταστημάτων τόσο των κοινωφελών οργανισμών όσο και των λοιπών δημόσιων υπηρεσιών, στοχεύουν πρωτίστως στην εξυπηρέτηση του πολίτη, για την οποία προφανώς το κεντρικό κράτος αδιαφορεί,

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ
Οι κ.κ. Υπουργοί:

Αν προτίθενται να προβούν στην άμεση στελέχωση των Δημοσίων Υπηρεσιών και των ΔΕΚΟ του Δήμου Βιάννου προκειμένου να αναβαθμιστούν και να εξυπηρετούν επαρκώς τους κατοίκους και τις ανάγκες της περιοχής.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης