Υποβάθμιση των Υπηρεσιών Αλιείας καταγγέλλει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ιχθυολόγων του Δημοσίου

Αριθμός πρωτ: 18920
Ημερομηνία κατάθεσης: 8/5/2009

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΘΕΜΑ: Υποβάθμιση των Υπηρεσιών Αλιείας καταγγέλλει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ιχθυολόγων του Δημοσίου.

Την υποστελέχωση και την υποβάθμιση των υπηρεσιών αλιείας καταγγέλλει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ιχθυολόγων Δημοσίου και επισημαίνει την ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων, από το Υπουργείο για την αντιμετώπιση της κατάστασης.
Η επαρκής στελέχωση των υπηρεσιών Αλιείας , Υδάτων και Περιβάλλοντος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων του ΥΠΕΧΩΔΕ αλλά και των αντίστοιχων Περιφερειών και Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, είναι από τα βασικά αιτήματα του Συλλόγου.
Ωστόσο, σύμφωνα με τους εκπροσώπους του Συλλόγου, βασικό θέμα αποτελεί και η σύσταση αυτοτελών υπηρεσιών Αλιείας σε επίπεδο νομού, καθώς και η ενεργοποίηση της επιτροπής για τον εκσυγχρονισμό της αλιευτικής νομοθεσίας.
Κρίσιμο επίσης ζήτημα είναι η καταβολή των οδοιπορικών για μετακινήσεις που αφορούν την υλοποίηση του ΕΠΑΛ και η καταβολή αποζημιώσεων στα μέλη των Νομαρχιακών Επιτροπών Ελέγχου και στους αξιολογητές των επενδυτικών σχεδίων.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ.Υπουργός:
Αν προτίθεται να κάνει δεκτά τα αιτήματα του Πανελλήνιου Συλλόγου Ιχθυολόγων του Δημοσίου και σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί για την επαρκή στελέχωση των υπηρεσιών αλιείας του Νομού Ηρακλείου.

Ο Ερωτών βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης