Υποστελέχωση Ενδοκρινολογικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ και ταλαιπωρία χιλιάδων ασθενών

Αριθμός πρωτ: 12347
Ημερομηνία κατάθεσης: 19/5/2008

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΘΕΜΑ: Υποστελέχωση Ενδοκρινολογικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ και ταλαιπωρία χιλιάδων ασθενών.

Την ταλαιπωρία χιλιάδων ασθενών που χρήζουν ενδοκρινολογικής εξέτασης συνεπάγεται η δραματική έλλειψη προσωπικού στην Ενδοκρινολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου.
Ραντεβού για εξέταση στο Ενδοκρινολογικό Τμήμα, το οποίο παρουσιάζει ένα από τα υψηλότερα νούμερα ασθενών που έχουν εξεταστεί στα εξωτερικά ιατρεία του ΠΑΓΝΗ το 2007, κλείνεται πλέον το φθινόπωρο, αφού το ελάχιστο προσωπικό αδυνατεί να αντεπεξέλθει στις αυξημένες ανάγκες.
Επειδή 3 γιατροί και μία νοσηλεύτρια καλούνται να εξετάσουν περίπου 60 άτομα σε καθημερινή βάση, να παρακολουθήσουν τους ασθενείς που νοσηλεύονται στην Ενδοκρινολογική Κλινική κλ.π.
Επειδή οι περισσότεροι ασθενείς αναγκάζονται να στραφούν σε ιδιώτες γιατρούς προκειμένου να εξυπηρετηθούν άμεσα, καταβάλλοντας το κόστος των δαπανηρών εξειδικευμένων εξετάσεων,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ. Υπουργός:
Αν προτίθεται να προβεί στη στελέχωση της Ενδοκρινολογικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ με το αναγκαίο προσωπικό προκειμένου να καθίσταται δυνατή η άμεση εξέταση των ασθενών και να διασφαλίζεται η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στους πολίτες.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης