Υποστελέχωση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου και προβλήματα στην εξυπηρέτηση των πολιτών

Αριθμός πρωτ: 9241
Ημερομηνία κατάθεσης: 3/11/2008

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

ΘΕΜΑ: Υποστελέχωση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου και προβλήματα στην εξυπηρέτηση των πολιτών.

Τα πολλά και σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στην εύρυθμη λειτουργία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου (ΝΑΗ), επισημαίνονται για άλλη μια φορά, καθώς οι ελλείψεις υπαλλήλων είναι πάρα πολλές.
Σύμφωνα με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, τα κενά που υπάρχουν σήμερα είναι 747, καθώς από τις 1.278 οργανικές θέσεις υπάρχουν μόλις οι 531 υπάλληλοι, με αποτέλεσμα τη μη άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών του Νομού Ηρακλείου.
Επειδή οι Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις ανήκουν στις πιο προσβάσιμες στους πολίτες δημόσιες υπηρεσίες, καθώς καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων σε όλους τους τομείς.
Επειδή με επανειλημμένες Ερωτήσεις μου έχω επισημάνει το σοβαρό αυτό πρόβλημα, χωρίς ωστόσο μέχρι σήμερα να έχει δοθεί λύση, δεδομένου ότι οι συνταξιοδοτήσεις υπαλλήλων τα τελευταία χρόνια οξύνουν περαιτέρω το πρόβλημα,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ.Υπουργός:
Εάν προτίθεται να προχωρήσει άμεσα στην πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, βάσει του προγραμματισμού αναγκών που έχει αποστείλει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου μετά από πρόσφατη απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης