Φράγμα Πλακιώτισσας Μεσσαράς

Αριθμός πρωτ: 15421
Ημερομηνία κατάθεσης: 3/3/2009

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΘΕΜΑ : Φράγμα Πλακιώτισσας Μεσσαράς.

Με επανειλημμένες Ερωτήσεις μου και πιο πρόσφατη τη 9731/11-11-08, στην οποία δεν έχω λάβει καμιά απάντηση μέχρι σήμερα, έχω επισημάνει τον κίνδυνο να παραπεμφθεί στις καλένδες ένα έργο πνοής για την ανατολική Μεσσαρά, όπως είναι το Φράγμα Πλακιώτισσας, λόγω χαρακτηριστικής αδράνειας που επιδεικνύει η Κυβέρνηση.
Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας στον τοπικό τύπο, δεν υπάρχουν διαθέσιμες οι απαιτούμενες πιστώσεις προκειμένου να γίνουν οι απαιτούμενες απαλλοτριώσεις και να προχωρήσει ο ανάδοχος στην κατασκευή του έργου.
Επειδή η αδράνεια που επιδεικνύει η Κυβέρνηση για την έγκαιρη εξασφάλιση όλων των απαιτούμενων πιστώσεων, θέτει σε κίνδυνο την υλοποίηση της κατασκευής του φράγματος Πλακιώτισσας στην περιοχή της ανατολικής Μεσσαράς, με το οποίο προβλέπεται η άρδευση 22.000 περίπου στρεμμάτων.
Επειδή πρόκειται για ζωτικής σημασίας έργο, που θα συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής της Μεσσαράς,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ. Υπουργός:
Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί προκειμένου να εξασφαλιστούν οι αναγκαίες πιστώσεις για τις απαλλοτριώσεις που απαιτούνται προκειμένου να προχωρήσει το έργο της κατασκευής του φράγματος Πλακιώτισσας στην Μεσσαρα του Νομού Ηρακλείου.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης