Όργιο σκανδάλων στον ΟΓΑ

Αριθμός πρωτ: 7628/384
Ημερομηνία κατάθεσης: 29/2/2008

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΚΕ

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

ΘΕΜΑ: Όργιο σκανδάλων στον ΟΓΑ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα σε φυλοκυβερνητικό ημερήσιο φύλλο, με τον παραπάνω τίτλο, περιγράφονται επωνύμως σωρεία περιπτώσεων παράνομης καταβολής οικογενειακών επιδομάτων σε… μόνιμους κατοίκους του εξωτερικού, χορήγηση ακριβών φαρμάκων από γιατρούς χωρίς εξέταση των ασθενών, με το σκεπτικό να μην κλείσει η εταιρεία φαρμάκων, χρεώσεις υλικών (ορθοπεδικά, ουροσυλλέκτες κλπ.) σε τιμές πολύ μεγαλύτερες από τις τρέχουσες της αγοράς.
Το δημοσίευμα αναφέρεται σε ευρήματα έρευνας από τους ελεγκτές του Οργανισμού και σε ανακοινώσεις από τον Διοικητή του ΟΓΑ.
Επειδή όμως παρόμοια περιστατικά ευρείας έκτασης έχουν παρουσιαστεί τα τελευταία χρόνια με πολύ μεγάλη συχνότητα στον ΟΓΑ, που αναδεικνύουν την αδυναμία της Διοίκησης να ελέγξει την κατάσταση.
Επειδή οι συνταξιούχοι και οι ασφαλισμένοι του ΟΓΑ έντονα ανησυχούν από αυτές τις δυσάρεστες εξελίξεις και την αδυναμία της Διοίκησης να τις προλάβει.
Επειδή ενδεχομένως η ολιγωρία της Διοίκησης και η ατιμωρησία των ενόχων σε προγενέστερες περιπτώσεις διαμόρφωσαν το κατάλληλο κλίμα για την επέκταση αυτού του φαινομένου σε βάρος του ασφαλιστικού ταμείου των αγροτών,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Η κα. Υπουργός:
1) Με ποιες συγκεκριμένες πρόσθετες ενέργειες, πέραν των όσων εφαρμόζονται, προτίθεται να βάλει φραγμό σε αυτά τα φαινόμενα.
2) Ποιες ποινές έχουν επιβληθεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΓΑ, για ποια παραπτώματα, σε ποιους, και ποιες έχουν υλοποιηθεί.

ΑΙΤΟΥΜΑΣΤΕ
Την κατάθεση όλων των σχετικών πρακτικών των συνεδριάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΓΑ.

Οι Ερωτώντες και Αιτούντες Βουλευτές

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης
Εύη Χριστοφιλοπούλου
Χρήστος Χάϊδος
Μανόλης Σκουλάκης
Θεοχάρης Τσιόκας
Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου