“3 Σεπτεμβρίου 1974 : Η σημασία της ιστορικής επετείου 33 χρόνια μετά”. Άρθρο του υποψήφιου Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Νομού Ηρακλείου, Μανόλη Στρατάκη

3 Σεπτεμβρίου 1974 : Η σημασία της ιστορικής επετείου 33 χρόνια μετά
πηγή: www.pasok.gr
Του Μανόλη Σοφ. Στρατάκη,
υποψήφιοιυ βουλευτή ΠΑΣΟΚ Νομού Ηρακλείου

Η εφετινή επέτειος της 3ης Σεπτεμβρίου μας βρίσκει λίγες μόνο ημέρες πριν από την ημέρα των εκλογών, η σημασία των οποίων είναι δεδομένη, όπως κάθε φορά που ο λαός καλείται να συμμετάσχει στη δημοκρατική διαδικασία, ωστόσο αυτή τη φορά είναι εξαιρετικά κρίσιμες.

33 χρόνια μετά την ιστορική διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη και την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ, ο ελληνικός λαός καλείται να επιλέξει με την ψήφο του μεταξύ της προόδου και της συντήρησης, μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων που εξέφρασαν γνήσια και υλοποίησαν το όραμα μιας δημοκρατικής κοινωνίας αφενός, και της σύγχρονης εκδοχής του κράτους της Δεξιάς αφετέρου.

Εμπνεόμενη από τις αρχές της ιδρυτικής διακήρυξης και με ιστορική παρακαταθήκη τις σπουδαίες πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές κατακτήσεις κατά τη διακυβέρνηση της χώρας από το ΠΑΣΟΚ, η μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη διεκδικεί για μιαν ακόμη φορά την ψήφο του ελληνικού λαού.

Η Δεξιά έχει επανειλημμένως δείξει το αυταρχικό της πρόσωπο, με τα τελευταία τριάμισι χρόνια να αποτελούν την πιο πρόσφατη απόδειξη για την οπισθοδρόμηση στην οποία οδηγεί την ελληνική κοινωνία.

Το ΠΑΣΟΚ αντιπροτείνει το δικό του προγραμματικό πλαίσιο, το οποίο βασίζεται ρητά στις ιδέες της ιδρυτικής Διακήρυξης, προσαρμοσμένo στη σημερινή εποχή των ραγδαίων αλλαγών.

Η εθνική ανεξαρτησία, η λαϊκή κυριαρχία, η κοινωνική απελευθέρωση και η δημοκρατία σe όλες τις φάσεις της δημόσιας ζωής εξακολουθούν να συνιστούν, όπως και πριν από 33 χρόνια, τα δομικά υλικά της νέας πρότασης του ΠΑΣΟΚ.

Η πορεία της Δημοκρατικής Παράταξης τα 33 αυτά χρόνια, είτε ως Κυβέρνηση είτε από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αποδεικνύει τη συνάφεια των ιδεών και των έργων της με την ιδρυτική Διακήρυξη.

Το σημερινό όραμα του ΠΑΣΟΚ και του Γιώργου Α. Παπανδρέου για μια δίκαιη κοινωνία και μια δυνατή Ελλάδα, αποτελεί, κατά τρόπο αντίστοιχο με την Διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη, την πυξίδα μας για τον 21ο αιώνα, και το πλαίσιο του νέου μας συμβολαίου με τον ελληνικό λαό, ο οποίος θα αποδείξει την ορθή πολιτική του κρίση, και θα μας δώσει τη δυνατότητα να το υλοποιήσουμε.