Άμεση ανάγκη αντιμετώπισης της εγκληματικότητας στο Νομό Ηρακλείου

Αριθμός πρωτ: 11924
Ημερομηνία κατάθεσης: 19/6/2006

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ

ΘΕΜΑ: Άμεση ανάγκη αντιμετώπισης της εγκληματικότητας στο Νομό Ηρακλείου.

Σε επανειλημμένες Ερωτήσεις μου προς το Υπουργείο, (3295/20-9-04, 2136/14-9-05, 2942/4-10-05, 8285/28-2-06), έχω καταστήσει σαφής την ανάγκη άμεσης αντιμετώπισης των προβλημάτων που σχετίζονται με την αστυνόμευση του Νομού Ηρακλείου από τα προβλήματα που δημιουργούνται από εγκληματικές ενέργειες.
Παρά και τις επιστολές διαμαρτυρίας των δημάρχων της περιοχής της Μεσσαράς για τις ελλείψεις αστυνόμευσης των περιοχών τους και τα πολλά προβλήματα που υπάρχουν, τίποτα δεν έχει γίνει μέχρι τώρα.
Επειδή σύσσωμος ο τοπικός τύπος ασχολείται με το θέμα ξανά, μετά το πρόσφατο συμβάν των πυροβολισμών εναντίων καταστημάτων στο Δ.Δ Τεφελίου και την μεγάλη αναστάτωση της τοπικής κοινωνίας.
Επειδή προξενούν προβληματισμό στην κοινή γνώμη τα αυξημένα περιστατικά εγκληματικότητας και η ανεπάρκεια της Αστυνομίας για την αντιμετώπισή τους, λόγω των ελλείψεων προσωπικού,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο κ. Υπουργός:
Εάν προτίθεται, και πόσο σύντομα, να ικανοποιήσει με αποτελεσματικό τρόπο το αίτημα των φορέων και των κατοίκων της Μεσσαράς για κάλυψη των αναγκών της περιοχής σε αστυνόμευση και για την αντιμετώπιση της αυξημένης εγκληματικότητας κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Ο Ερωτών Βουλευτής
Μανόλης Σοφ. Στρατάκης