Έλεγχοι δείγματος επιδοτούμενων παραγωγών και διακοπή απόσπασης των έμπειρων υπαλλήλων της Ελαιουργικής στον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Αριθμός πρωτ: 887
Ημερομηνία κατάθεσης: 6/11/2006

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΘΕΜΑ: Έλεγχοι δείγματος επιδοτούμενων παραγωγών και διακοπή απόσπασης των έμπειρων υπαλλήλων της Ελαιουργικής στον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Η μεγάλη καθυστέρηση που προβλέπεται να υπάρξει στον έλεγχο των 3.500 παραγωγών του Νομού Ηρακλείου, που περιλαμβάνονται στο δείγμα ελέγχου των επιδοτούμενων παραγωγών, φέρνει στην επιφάνεια τη στελέχωση του ΟΠΕΚΕΠΕ και την πρόσφατη διακοπή απόσπασης των τεσσάρων υπαλλήλων της Ελαιουργικής, παρά την εμπειρία τους και την ευχέρεια που έδινε ο Νόμος.
Επειδή υπάρχει μεγάλη αγανάκτηση από το ενδεχόμενο οι παραγωγοί, που συμπεριλαμβάνονται στο δείγμα, να καθυστερήσουν πάρα πολύ να πάρουν τις επιδοτήσεις αφού οι έλεγχοι θα απαιτήσουν χρόνο 7-12 μηνών.
Επειδή οι μέχρι πρότινος αποσπασμένοι υπάλληλοι της Ελαιουργικής στον ΟΠΕΚΕΠΕ, έχουν εμπειρία και γνώση και μπορούν να συμβάλουν αποφασιστικά στο γρήγορο έλεγχο του δείγματος,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο κ. Υπουργός:
Αν προτίθεται να παρέμβει στον ΟΠΕΚΕΠΕ για την εκ νέου απόσπασή τους μέχρι να ολοκληρωθούν οι έλεγχοι, αφού το επιτρέπει και το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο.

Ο Ερωτών Βουλευτής
Μανόλης Σοφ. Στρατάκης