Έλλειψη πινακίδων κυκλοφορίας αυτοκινήτων


Αριθμός πρωτ: 12866
Ημερομηνία κατάθεσης: 13/7/2006

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

ΘΕΜΑ: Έλλειψη πινακίδων κυκλοφορίας αυτοκινήτων.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού τύπου (ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ 13-7-06), σοβαρά εξακολουθούν να είναι τα προβλήματα με την έλλειψη πινακίδων στο Μηχανολογικό Ηρακλείου, αφού σε όσους έχουν αγοράσει καινούργια αυτοκίνητα δεν έχουν δοθεί οι πινακίδες κυκλοφορίας.
Οι κάτοχοι αυτών των αυτοκινήτων δεν μπορούν να ταξιδέψουν με τα αυτοκίνητα τους εκτός Ελλάδας, καθώς οι βεβαιώσεις που εφοδιάζονται δεν αναγνωρίζονται από τα άλλα κράτη επειδή δεν υπάρχει διακρατική συμφωνία. Επειδή, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύονται, στο Ηράκλειο υπάρχουν περίπου 3.500 ταξινομημένα αυτοκίνητα χωρίς πινακίδες.
Επειδή το πρόβλημα είναι μεγάλο και προς το παρόν δεν φαίνεται να υπάρχει λύση, μετά την κήρυξη άγονων των διαγωνισμών που είχαν προκηρυχθεί και τη μη απευθείας ανάθεση,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο κ. Υπουργός:
Αν προτίθεται να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου οι κάτοχοι καινούργιων αυτοκινήτων να πάρουν τις πινακίδες, αλλά και αυτοί που πρέπει να ταξιδέψουν εκτός Ελλάδας και μάλιστα σε περίοδο καλοκαιρινών διακοπών, να μπορέσουν απρόσκοπτα και χωρίς προβλήματα να περάσουν από τα σύνορα της χώρας.

Ο Ερωτών Βουλευτής
Μανόλης Σοφ. Στρατάκης


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ (αρχείο pdf)