Ένταξη στο ΕΠΑΝ μικρών τουριστικών καταλυμάτων

Αριθμός πρωτ: 2673
Ημερομηνία κατάθεσης: 21/12/2006

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:
1) ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
2) ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΘΕΜΑ: Ένταξη στο ΕΠΑΝ μικρών τουριστικών καταλυμάτων.

Σύμφωνα με πρόσφατη προκήρυξη του ΕΠΑΝ έχουν υποβληθεί μέσω της «Αναπτυξιακής Κρήτης» περίπου 500 αιτήσεις οι οποίες εγκρίθηκαν και προωθήθηκαν για τελική έγκριση στο Υπουργείο Ανάπτυξης. Βάσιμες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι διατιθέμενες πιστώσεις δεν επαρκούν ούτε για 50 επενδύσεις.
Στο μεταξύ, οι επενδυτές έχουν υποβληθεί σε έξοδα μελετών και έχουν ήδη αρχίσει επενδυτικές εργασίες από την ημέρα υποβολής της αίτησης όπως προβλέπει το πρόγραμμα.
Ωστόσο κανείς από τους επενδυτές δεν είχε ενημερωθεί αρχικά για τον περιορισμένο αριθμό των περιπτώσεων που τελικά θα ενταχθούν με αποτέλεσμα τώρα που πληροφορούνται όλοι την αλήθεια να βρίσκονται σε απόγνωση και αδιέξοδο.
Εν τω μεταξύ οι ανάγκες για ανακατασκευές και βελτίωση των υποδομών του τουρισμού είναι σήμερα περισσότερο αναγκαίες από ποτέ, αφού ο στόχος είναι ο ποιοτικός τουρισμός.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ Οι κ.κ. Υπουργοί:
Εάν προτίθενται άμεσα να εγκρίνουν το σύνολο των αιτημάτων για επενδύσεις στα τουριστικά καταλύματα όπως, ανακατασκευές και άλλες εργασίες που τόσο αναγκαίες κρίνονται για την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος.

Ο Ερωτών Βουλευτής
Μανόλης Σοφ. Στρατάκης


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ (αρχείο pdf)