Αγανάκτηση ελαιοπαραγωγών για την καταβολή μόνο του 50% της επιδότησης και την παρακράτηση των κρατήσεων για το σύνολο της επιδότησης

Αριθμός πρωτ: 1883
Ημερομηνία κατάθεσης: 30/11/2006

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΘΕΜΑ : Αγανάκτηση ελαιοπαραγωγών για την καταβολή μόνο του 50% της επιδότησης και την παρακράτηση των κρατήσεων για το σύνολο της επιδότησης.

Ανάστατοι είναι οι ελαιοπαραγωγοί στο Νομού Ηρακλείου από τη μη καταβολή των χρημάτων από τα δικαιώματα, ενόψει μάλιστα των εορτών των Χριστουγέννων και τις Πρωτοχρονιάς.
Επιπλέον όχι μόνο δεν αποδίδεται το σύνολο της δικαιούμενης επιδότησης αλλά ακόμη και όταν αποδίδεται το 50%, παρακρατείται το σύνολο των κρατήσεων για το 100% του ποσού.
Επειδή η κατάσταση έχει φτάσει πλέον στο απροχώρητο με την αδυναμία του Υπουργείου να δώσει οριστική και δίκαιη λύση στο πρόβλημα των οριστικών δικαιωμάτων των ελαιοπαραγωγών.
Επειδή υπάρχει οικονομική εξαθλίωση των παραγωγών οι οποίοι ανέμεναν να τους καταβληθεί το σύνολο των χρημάτων που αναλογούν στα δικαιώματά τους.
Επειδή, πέρα από την απίστευτη ταλαιπωρία που έχουν υποστεί όλοι οι ελαιοπαραγωγοί όσο αφορά τα δικαιώματα τους και οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν ακόμα τι θα γίνει τελικά, αν και οι κρατήσεις που τους γίνονται αφορούν το 100% του ποσού, χωρίς να γνωρίζουν πότε θα πάρουν το υπόλοιπο της επιδότησης.
Επειδή ο εμπαιγμός του Υπουργείου προς τους παραγωγούς είναι προφανής και η αγανάκτηση του κόσμου είναι δικαιολογημένη,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο κ. Υπουργός:
Εάν προτίθεται να δώσει εντολή να καταβληθούν άμεσα όλα τα δικαιώματα σε όλους τους ελαιοπαραγωγούς του Νομού Ηρακλείου αλλά και όταν αποδίδεται ποσοστό απ’ αυτά, οι κρατήσεις να είναι για το ποσό που λαμβάνουν και όχι για το σύνολο της δικαιούμενης επιδότησης.

Ο Ερωτών Βουλευτής
Μανόλης Σοφ. Στρατάκης


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ (αρχείο pdf)