Αδικίες σε βάρος εκπαιδευτικών του ΟΑΕΔ


Αριθμός πρωτ: 12942
Ημερομηνία κατάθεσης: 17/7/2006

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

ΘΕΜΑ: Αδικίες σε βάρος εκπαιδευτικών του ΟΑΕΔ.

Σε σχέδιο Νόμου που περιλαμβάνει διατάξεις για τον ΟΑΕΔ,υπάρχουν φωτογραφικές διατάξεις, σύμφωνα με καταγγελίες της Πανελλήνιας Ένωσης συμβασιούχων Εκπαιδευτικών του ΟΑΕΔ , της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Λειτουργών ΟΑΕΔ ( ΟΕΛ) και του συλλόγου Εκπαιδευτικών Λειτουργών ΟΑΕΔ Κρήτης, οι οποίες εκτός των ρουσφετολογικών εξυπηρετήσεων δημιουργούν και τεράστιες αδικίες.
Με τη φωτογραφική ρύθμιση θα μονιμοποιηθούν οι συμμετέχοντες σε 40 ώρες σεμινάρια το 2005-2006,οι οποίοι επελέγησαν χωρίς καμιά αξιοκρατική διαδικασία και δεν περιλαμβάνονται εκπαιδευτικοί της περιόδου 98-99 ,αν και περιλαμβάνονται στη μονιμοποίηση οι εκπαιδευτικοί της περιόδου 90-93.
Επειδή οι παραπάνω ρυθμίσεις, στο βαθμό που θα γίνουν δεκτές από τη Βουλή χωρίς να συμπεριλαμβάνουν το σύνολο των εκπαιδευτικών θα δημιουργήσουν πλήρη αναστάτωση στο σύνολο των εκπαιδευτικών.
Επειδή ακόμη στο βαθμό που θα γίνουν διορισμοί εκτός του υπάρχοντος νομικού πλαισίου, δηλαδή του ν.3144 και των πινάκων του,τότε θα υποχρεωθούν να προσφύγουν στα δικαστήρια προσβάλλοντας της ενέργειες της πολιτείας ως παράνομες και αντισυνταγματικές.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο .κ. Υπουργός:
1. Αν προτίθεται να αδικήσει τους εκπαιδευτικούς της περιόδου 88-89 ,αφού θα μονιμοποιήσει όλους τους υπόλοιπους ,εκτός απ’αυτούς.
2. Αν προτίθεται να προχωρήσει σε διορισμούς πέραν του υφισταμένου νομικού πλαισίου,δηλ του ν.3144.

Ο Ερωτών Βουλευτής
Μανόλης Σοφ. Στρατάκης