Αδράνεια της Πολιτείας, διάλυση του κράτους και καταράκωση των θεσμών

Αριθμός πρωτ: 3061
Ημερομηνία κατάθεσης: 15/1/2007

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:
1) ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
2)ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
3)ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΘΕΜΑ: Αδράνεια της Πολιτείας, διάλυση του κράτους και καταράκωση των θεσμών.

Η ανοιχτή επιστολή προς το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (Ε.Σ.Ρ.) της Ένωσης Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας σχετικά με τη λειτουργία ενός ραδιοφωνικού σταθμού, αναδεικνύει αυτό που καθημερινά γίνεται αντιληπτό από περισσότερους πολίτες ότι, η προεκλογική εξαγγελία της Νέας Δημοκρατίας για επανίδρυση του κράτους μεταφράζεται στην πράξη σε διάλυση του κράτους.
Το Ε.Σ.Ρ. αδιαφορεί και είναι ανίκανο να πραγματοποιήσει άθελα ή ηθελημένα ακόμα και τους στοιχειώδεις ελέγχους για την καταλληλότητα των εγκαταστάσεων.
Τα εντεταλμένα όργανα της πολιτείας αδρανούν στην εκτέλεση των δικαστικών αποφάσεων και όλα αυτά παραδόξως συμβαίνουν μετά τον Αύγουστο του 2004.
Οι εργαζόμενοι βρίσκονται μετέωροι χωρίς να γνωρίζουν εάν και πότε θα εφαρμοστεί η νομιμότητα για λογαριασμό τους.
Τα περιγραφόμενα στην επιστολή, αποτελούν εξελίξεις ντροπής για τους υπεύθυνους και αρμόδιους στην εφαρμογή των νόμων και αποδεικνύουν τη συνάφεια των κυβερνώντων με τα συμφέροντα που δήθεν ήρθαν να τιθασεύσουν αλλά τελικά τα υπηρετούν συνειδητά επιτρέποντας τους ασύδοτες ενέργειες και παρανομίες.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ Οι κ.κ. Υπουργοί:
Αν προτίθενται να παρέμβουν προς όλες τις κατευθύνσεις για να σταματήσει η διάλυση του κράτους και να περιφρουρηθεί το κύρος των θεσμών.

Ο Ερωτών Βουλευτής
Μανόλης Σοφ. Στρατάκης


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ (αρχείο pdf)