Αδυναμία λειτουργίας των Αθλητικών Κέντρων των Καποδιστριακών Δήμων

Αριθμός πρωτ: 4440
Ημερομηνία κατάθεσης: 15/2/2007

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:
1) ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ
2) ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΘΕΜΑ: Αδυναμία λειτουργίας των Αθλητικών Κέντρων των Καποδιστριακών Δήμων

Τα Αθλητικά Κέντρα περιφερειακών Δήμων, όπως των Δήμων Αρκαλοχωρίου, Μοιρών, κ.ά., στην πράξη υπολειτουργούν ή είναι κλειστά, αφού ως γνωστόν οι Δήμοι δεν είχαν τη δυνατότητα να καλύψουν όλο το κόστος λειτουργίας τους.
Το Υφυπουργείο Αθλητισμού, γνωρίζοντας αυτή την αδυναμία των Δήμων από το 2001 και μετά που είχε εκχωρηθεί η αρμοδιότητα στους Δήμους, προσπαθούσε με έκτακτες χρηματοδοτήσεις να ενισχύσει τους Δήμους, για να μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, ενώ τα τελευταία χρόνια αυτές έχουν περικοπεί εντελώς.
Με δεδομένο ότι στις μεγάλες πόλεις τα Αθλητικά Κέντρα παρέμειναν στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και το όλο κόστος λειτουργίας τους καλύπτεται από το κράτος. Επειδή πρέπει να σταματήσει αυτή η άνιση μεταχείριση των νέων της περιφέρειας όπως τείνει να διαμορφωθεί από τις εξελίξεις.
Επειδή είναι ανάγκη να λειτουργήσουν και τα Αθλητικά Κέντρα των Καποδιστριακών Δήμων για να έχουν και τα παιδιά της περιφέρειας τις ίδιες ευκαιρίες με αυτά των μεγάλων αστικών κέντρων,

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ
Οι κ.κ. Υπουργοί:

1) Αν προτίθενται να ενισχύσουν οικονομικά τους Δήμους για να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στα έξοδα λειτουργίας των Αθλητικών Κέντρων, τα οποία τους έχουν παραχωρηθεί ακόμη και χωρίς τη θέλησή τους.
2) Αν προτίθενται να διαμορφώσουν ένα μόνιμο πλαίσιο ενίσχυσης των Αθλητικών Κέντρων, προκειμένου να λειτουργούν απρόσκοπτα στο διηνεκές.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης