Αιτήματα Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηρακλείου


Αριθμός πρωτ: 11565
Ημερομηνία κατάθεσης: 7/6/2006

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΕΩΣ

ΘΕΜΑ: Αιτήματα Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηρακλείου

Με αφορμή τη συγκρότηση σε σώμα του νέου Δ.Σ. της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων του νομού Ηρακλείου, προβλήθηκαν επισήμως για ακόμη μια φορά τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί στο νομό Ηρακλείου, με κυριότερο βεβαίως την ανεπάρκεια του ανθρώπινου δυναμικού.
Το θέμα έχω επισημάνει πολλές φορές παλαιότερα, τόσο σχετικά με την ελλιπή στελέχωση των αστυνομικών τμημάτων σε επίπεδο νομού (3295/20-9-04) όσο και για περιπτώσεις συγκεκριμένων περιοχών που αντιμετωπίζουν εντονότερα το πρόβλημα, όπως η Μεσσαρά (8285/28-2-06), ο Δήμος Αρκαλοχωρίου (2136/4-9-05), ο Δήμος Κόφινα (2942/4-10-05), κ. ά.
Επειδή το νέο Δ.Σ. της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων κάνει λόγο για 1.200 οργανικές θέσεις, από τις οποίες μόνο οι 750 είναι καλυμμένες.
Επειδή γίνεται επίσης λόγος για τη συνεχή ίδρυση νέων ομάδων, οι οποίες μπορεί να επιτελούν σημαντικό έργο, αλλά απασχολούν τους νεότερους αστυνομικούς των άλλων υπηρεσιών, με αποτέλεσμα να αποδυναμώνονται οι τελευταίες,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο κ. Υπουργός:
Εάν προτίθεται να ικανοποιήσει, και με ποιο χρονοδιάγραμμα, τα δικαιολογημένα αιτήματα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, με κυριότερο το χρόνιο πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού.

Ο Ερωτών Βουλευτής
Μανόλης Σοφ. Στρατάκης