Ανάγκη για παράταση συμβάσεων ωρομισθίων καθηγητών του Μουσικού Σχολείου Ηρακλείου


Αριθμός πρωτ: 11236
Ημερομηνία κατάθεσης: 30/5/2006

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΘΕΜΑ: Ανάγκη για παράταση συμβάσεων ωρομισθίων καθηγητών του Μουσικού Σχολείου Ηρακλείου.

Έντονες αντιδράσεις εκφράζονται από την ΕΛΜΕ Ηρακλείου, εξαιτίας της απόφασης της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να προχωρήσει στην πρόωρη λύση των συμβάσεων των ωρομισθίων καθηγητών του Μουσικού Σχολείου.
Συγκεκριμένα, ενώ σε όλα τα υπόλοιπα σχολεία της Ελλάδας οι ωρομίσθιοι καθηγητές παραμένουν στις θέσεις τους έως τη λήξη του σχολικού έτους, δηλαδή μέχρι και το τέλος των εξετάσεων, η ΕΛΜΕ τονίζει ότι στο Μουσικό Σχολείο στο Ηράκλειο απολύονται με το πέρας των μαθημάτων.
Όπως τονίζεται, υπάρχει ανάγκη να παραταθούν οι συμβάσεις, καθώς οι ωρομίσθιοι είναι απαραίτητοι για τις επιτηρήσεις και τη διεξαγωγή των εξετάσεων. Παράλληλα βέβαια, τίθεται το ζήτημα της διακριτικής μεταχείρισης σε σχέση με τους συναδέλφους τους, τη στιγμή που χάνουν προϋπηρεσία είκοσι ημερών έως ενός μηνός σε σύγκριση με αυτούς.
Επειδή το αίτημα να μη λυθούν οι συμβάσεις των ωρομισθίων καθηγητών του Μουσικού Σχολείου Ηρακλείου είναι απολύτως δικαιολογημένο,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Η κ. Υπουργός:
Αν προτίθεται να παρέμβει για να παραταθεί η διάρκεια των συμβάσεων των ωρομισθίων καθηγητών του Μουσικού Σχολείου Ηρακλείου μέχρι τη λήξη των εξετάσεων, για τη διευκόλυνση της διεξαγωγής τους, αλλά και για λόγους ισότιμης μεταχείρισής τους με τους συναδέλφους τους στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Ο Ερωτών Βουλευτής
Μανόλης Σοφ. Στρατάκης