Ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων κατά της διακίνησης ναρκωτικών σε σχολεία

Αριθμός πρωτ: 3569
Ημερομηνία κατάθεσης: 25/1/2007

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:
1) ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ
2) ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ

ΘΕΜΑ: Ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων κατά της διακίνησης ναρκωτικών σε σχολεία.

Την ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων κατά της διακίνησης ναρκωτικών σε σχολεία, τόσο εντός της πόλης όσο και της υπαίθρου, ζητά η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων νομού Ηρακλείου.
Στην Ομοσπονδία έχουν ήδη γίνει καταγγελίες που αφορούν στη διακίνηση και στη χρήση ναρκωτικών ουσιών για τριανταπέντε σχολεία, εκ των οποίων τα δεκαοκτώ είναι μέσα στην πόλη του Ηρακλείου. Ωστόσο και ενώ οι αρμόδιοι φορείς και η πολιτεία έχουν ήδη ενημερωθεί, δεν έχει γίνει καμία ουσιαστική ενέργεια για την πάταξη ή έστω τον περιορισμό του θλιβερού φαινομένου. Δύο ήδη από τα εν λόγω σχολεία αντιμετωπίζουν σοβαρότερο πρόβλημα ενώ δεν λείπουν και φαινόμενα εν γένει παραβατικότητας των μαθητών, όπως μικροκλοπές.
Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, η διακίνηση ναρκωτικών ουσιών είναι δυστυχώς εκτεταμένη και σε σχολεία της ενδοχώρας του νομού λόγω της μικρής αριθμητικά αστυνομικής δύναμης που υπηρετεί στην επαρχία, αλλά και της ελλιπούς εκπαίδευσής της στη δίωξη ναρκωτικών.
Επειδή για το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας πρώτης προτεραιότητας ζήτημα αποτελεί η φύλαξη των σχολείων σε εικοσιτετράωρη βάση.
Επειδή η ενεργοποίηση της αστυνομίας για να προλάβει τα τεκταινόμενα που διαδραματίζονται καθημερινά εντός και εκτός των σχολικών συγκροτημάτων είναι επιβεβλημένη.
Επειδή η κοινή γνώμη είναι ανάστατη από την εγκληματική αδιαφορία των ιθυνόντων,

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ Οι κ.κ. Υπουργοί:
1. Αν προτίθενται να προβούν στη λήψη μέτρων και ποιων, για την πάταξη της διακίνησης των ναρκωτικών στα σχολεία.
2. Αν πρόκειται να γίνει δεκτό το αίτημα της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Ηρακλείου για φύλαξη των σχολικών συγκροτημάτων σε εικοσιτετράωρη βάση.

Ο Ερωτών Βουλευτής
Mανόλης Σοφ. Στρατάκης