Ανάθεση δραστηριοτήτων του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου σε ιδιώτες


Αριθμός πρωτ: 12297
Ημερομηνία κατάθεσης: 28/6/2006

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ

ΘΕΜΑ: Ανάθεση δραστηριοτήτων του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου σε ιδιώτες.

Την αντίδραση της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος μεταξύ άλλων φορέων, έχει προκαλέσει η απόφαση του Δ.Σ. του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου να αναθέσει έργα και δραστηριότητες του λιμανιού σε ιδιώτες.
Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, η απόφαση του Δ.Σ. του ΟΛΗ αναθέτει δραστηριότητες εκμετάλλευσης του Οργανισμού όπως η φύλαξη, η συντήρηση πρασίνου, η καθαριότητα και η λειτουργία των ζυγαριών, σε ιδιώτες εργολάβους.
Επειδή δεν μπορεί, με το πρόσχημα της έλλειψης προσωπικού, να μεθοδεύεται η πλήρης ιδιωτικοποίηση λειτουργιών των λιμανιών, οι οποίες εξυπηρετούν το δημόσιο συμφέρον, τη στιγμή που είναι δυνατό να εκπληρωθούν οι ίδιες λειτουργίες με διαφορετικό τρόπο.
Επειδή η Ομοσπονδία κρίνει ότι η απόφαση του Δ.Σ. του ΟΛΗ είναι αμφίβολης νομιμότητας και έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα συμφέροντα του Οργανισμού και των εργαζομένων,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο κ. Υπουργός:
Αν προτίθεται να επιτρέψει την υλοποίηση της απόφασης του ΟΛΗ, για την ανάθεση έργων και δραστηριοτήτων του λιμανιού του Ηρακλείου σε ιδιώτες-εργολάβους, χωρίς να επανεξετάσει τη νομιμότητα αλλά και τη σκοπιμότητα που θα έχει η απόφαση για το δημόσιο συμφέρον, που εύλογα πρέπει να υπηρετεί ο Οργανισμός Λιμένος .

Ο Ερωτών Βουλευτής
Μανόλης Σοφ. Στρατάκης


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ (αρχείο pdf)