Απεργία λιμενεργατών και προβλήματα ανεφοδιασμού στην αγορά της Κρήτης

Αριθμός πρωτ: 1958
Ημερομηνία κατάθεσης: 4/12/2006

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ

ΘΕΜΑ: Απεργία λιμενεργατών και προβλήματα ανεφοδιασμού στην αγορά της Κρήτης.

Την έντονη ανησυχία τους εκφράζουν παράγοντες του εμπορικού κόσμου του Ηρακλείου καθώς αρχίζουν να διαφαίνονται τα προβλήματα από την έλλειψη στην αγορά ειδών κυρίως εισαγωγής, λόγω της απεργίας των λιμενεργατών που διανύει έως σήμερα την 23η ημέρα.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι κλάδοι της βιοτεχνίας και των κατασκευών καθώς πρώτες ύλες δεν φτάνουν στον προορισμό τους, με αποτέλεσμα βιοτέχνες και κατασκευαστές να μην ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους και να φαίνονται ως ασυνεπείς προς τους πελάτες τους.
Επιπλέον, προβλήματα παρουσιάζονται στην τροφοδοσία της αγοράς με αγροτικά εφόδια όπως λιπάσματα, φάρμακα, ελαιόπανα. Επισημαίνεται ότι στην Κρήτη έχει ξεκινήσει η περίοδος συγκομιδής ελαιοκάρπου. Ανεπάρκεια αναμένεται να σημειωθεί και στα εμπορικά καταστήματα ένδυσης, υπόδησης καθώς και σε αυτά με χριστουγεννιάτικα είδη ενόψει και της εορταστικής περιόδου.
Επειδή η κινητοποίηση αυτή των λιμενεργατών έχει αρχίσει να δημιουργεί όλο και περισσότερα προβλήματα τόσο στην Κρήτη όσο και στους άλλους νησιώτικους προορισμούς.
Επειδή η Κυβέρνηση πρέπει να σκύψει στα αιτήματα των λιμενεργατών και να βρει άμεσες λύσεις, πριν κορυφωθούν οι αντιδράσεις και δημιουργηθούν ανυπέρβλητα εμπόδια ανεφοδιασμού βασικών ειδών, εφοδίων αλλά και πρώτων υλών σε κλάδους όπως βιοτεχνίες και κατασκευές, που ήδη βρίσκονται αντιμέτωποι με τέτοιου είδους προβλήματα,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο κ. Υπουργός:
Αν προτίθεται να δώσει λύσεις και ποιες, προκειμένου να σταματήσουν οι κινητοποιήσεις των λιμενεργατών και να μην κορυφωθούν τα ήδη υπάρχοντα προβλήματα στον ανεφοδιασμό της αγοράς της Κρήτης.

Ο Ερωτών Βουλευτής
Μανόλης Σοφ. Στρατάκης