Απομάκρυνση πυρομαχικών από το λιμάνι Ηρακλείου


Αριθμός πρωτ: 11412
Ημερομηνία κατάθεσης: 2/6/2006

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ

ΘΕΜΑ: Απομάκρυνση πυρομαχικών από το λιμάνι Ηρακλείου.

Στασιμότητα εξακολουθεί να υπάρχει στο σοβαρό θέμα της απομάκρυνσης των πυρομαχικών που έχουν εντοπιστεί στο λιμάνι του Ηρακλείου. Σύμφωνα με έκθεση του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, ειδικό μηχάνημα έχει εντοπίσει σιδερένια αντικείμενα σε 32 σημεία του λιμανιού και σε διάφορα βάθη από 60 εκατοστά έως δύο μέτρα.
Επειδή έχει ήδη καθυστερήσει η προκήρυξη του έργου και ενώ η πρώτη δημοσιοποίηση της προκήρυξης ήταν ανεπιτυχής.
Επειδή εάν δεν ολοκληρωθεί η απομάκρυνση των πυρομαχικών από το λιμάνι δεν μπορεί να ξεκινήσει το αναγκαίο έργο της εκβάθυνσης του λιμανιού.
Επειδή η καθυστέρηση της απομάκρυνσης των πυρομαχικών από το λιμάνι απασχολεί όχι μόνο την τοπική κοινωνία και τον τοπικό τύπο αλλά δημιουργεί και ανησυχία στους επισκέπτες του νησιού, αφού το λιμάνι του Ηρακλείου είναι πύλη εισόδου χιλιάδων επισκεπτών σε μια περίοδο μάλιστα που έχει αρχίσει η τουριστική σεζόν,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο κ. Υπουργός:
Αν προτίθεται να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου άμεσα και με κάθε δυνατή ασφάλεια να αρχίσει και να ολοκληρωθεί το έργο της απομάκρυνσης των πυρομαχικών από το λιμάνι του Ηρακλείου, ώστε να μην καθυστερήσει και άλλο το έργο της εκβάθυνσης του λιμανιού.

Ο Ερωτών Βουλευτής
Μανόλης Σοφ. Στρατάκης