Ασθενοφόρο Κέντρου Υγείας Βιάννου

Αριθμός πρωτ: 13503
Ημερομηνία κατάθεσης: 21/8/2006

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΘΕΜΑ: Ασθενοφόρο Κέντρου Υγείας Βιάννου.

Πολλές φορές έχει τεθεί το πρόβλημα του ασθενοφόρου του Κέντρου Υγείας Βιάννου, το οποίο παρουσιάζει πολλά προβλήματα εξαιτίας της παλαιότητάς του, με αποτέλεσμα οι ζημιές να είναι πολλές και αντίστοιχα και τα προβλήματα που δημιουργούνται.
Το πρόβλημα που πρόσφατα δημιουργήθηκε κατά την διακομιδή ασθενούς από τη Βιάννο στο Ηράκλειο, που χρειάστηκε στο τέλος σχεδόν της διαδρομής άλλο ασθενοφόρο να παραλάβει τον ασθενή στον οποίο ήδη είχε δημιουργηθεί πρόβλημα από την έλλειψη κλιματισμού στο ασθενοφόρο, έφερε στην επικαιρότητα το όλο θέμα, το οποίο παρά τις επανειλημμένες ερωτήσεις και παρεμβάσεις δεν έχει λυθεί.
Απαντώντας στην ερώτησή μου 6875/21-1-2005, με το ίδιο θέμα, δηλώνατε ότι η ικανοποίηση των αιτημάτων θα γίνει με την έγκριση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του περασμένου χρόνου.
Αν και πέρασε σχεδόν και ο επόμενος χρόνος, ουδεμία εξέλιξη υπήρξε και οι ασθενείς ταλαιπωρούνται από την ουσιαστική ανυπαρξία ασθενοφόρου αφού το υπάρχον όχι μόνο δεν διαθέτει κλιματισμό αλλά παρουσιάζει καθημερινά μηχανικά προβλήματα λόγω παλαιότητας.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο κ. Υπουργός
Αν προτίθεται να ικανοποιήσει το αίτημα και πότε, των κατοίκων της περιοχής για αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου ασθενοφόρου, ώστε να νοιώθουν ασφάλεια και σε περίπτωση κινδύνου να μπορούν να εξυπηρετηθούν με ασφαλές, άνετο και γρήγορο μέσο μεταφοράς.

Ο Ερωτών Βουλευτής
Μανόλης Σοφ. Στρατάκης