Αστυνόμευση της πόλεως του Ηρακλείου.

Αριθμός πρωτ: 569
Ημερομηνία κατάθεσης: 27/10/2006

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ

ΘΕΜΑ: Αστυνόμευση της πόλεως του Ηρακλείου.

Το πρόσφατο περιστατικό που συνέβη σε ώρα μεγάλης κυκλοφορίας στην περιοχή του Μασταμπά στον πεταλοειδή του Ηρακλείου αλλά και άλλα παρεμφερή περιστατικά έχουν ανησυχήσει σε μεγάλο βαθμό τους κατοίκους της περιοχής, όπως συμβαίνει και με πολλές άλλες περιοχές της πόλης του Ηρακλείου.
Εποχούμενος δικυκλιστής (τσαντάκιας) άρπαξε την τσάντα διερχόμενης συμπολίτισσας, η οποία αντέδρασε με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι και να μεταφερθεί αιμόφυρτη σε Νοσοκομείο του Ηρακλείου. Παρόμοια περιστατικά όπως και πολλές διαρρήξεις συμβαίνουν με μεγάλη συχνότητα στην περιοχή και γενικότερα στην πόλη του Ηρακλείου, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να αγανακτούν για την ανυπαρξία αστυνόμευσης και την καλλιέργεια κλίματος ανασφάλειας.
Η έλλειψη Αστυνομικής δύναμης στο Ηράκλειο δεν επιτρέπει τις πεζές περιπολίες αλλά ούτε και τις εποχούμενες, με αποτέλεσμα η πόλη να μοιάζει με ξέφραγο αμπέλι,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο κ. Υπουργός:
1) Αν προτίθεται να αυξήσει την αστυνομική δύναμη Ηρακλείου ώστε να μπορούν να καλυφθούν οι ανάγκες αστυνόμευσης μιας μεγάλης πόλης, όπως είναι το Ηράκλειο και να περιοριστούν τα κρούσματα που περιγράφηκαν αλλά και άλλα που τελευταία είναι σε έξαρση.
2) Αν προτίθεται να δώσει τις αναγκαίες εντολές ώστε και οι άλλες μονάδες που έχουν δημιουργηθεί για την εμπέδωση κλίματος ασφάλειας να αναλάβουν δράση και εντός της πόλης του Ηρακλείου για τους παραπάνω λόγους.

Ο Ερωτών Βουλευτής
Μανόλης Σοφ. Στρατάκης


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ (αρχείο pdf)